رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: کشاورزی ارگانیک به سمت تنوع‌گرایی که قاعده طبیعت است گام برمی‌دارد.

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران بیرجند ؛ غلامرضا هادربادی در جلسه راه‌اندازی شعبه ارگانیک خراسان‌جنوبی اظهار داشت: راه‌اندازی شعبه انجمن ارگانیک استان با سالروز مبارزه با سلاح‌های شیمیایی مصادف شده است و باید تلاش شود تا هر چه بیشتر از محصولات غذایی سالم و طبیعی استفاده کرد.

وی گفت: کشاورزی ارگانیک از مواد شیمیایی مصنوعی و غیرطبیعی استفاده نمی‌کند، چرخه طبیعی حیات را به هم نمی‌زند و به دنبال این است تا اکوسیستم و فضای عمومی را حفظ کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه افرادی کشاورزی ارگانیک را نوعی بازگشت به عقب می‌دانند، تصریح کرد: کشاورزی ارگانیک، کشاورزی سنتی نیست بلکه آنچه اجداد ما انجام داده‌اند با یک نگاه علمی است.

هادربادی با بیان اینکه طبیعت تنوع‌گرا است، ادامه داد: به دلیل تنوع‌گرایی طبیعت، پایداری طبیعت زیاد می‌شود و کشاورزی ارگانیک می‌گوید تنوع را زیاد کنید تا پایداری زیاد شود.

وی اضافه کرد: با کشت تک محصول‌ها خلاف تنوع عمل می‌شود به صورتی که با یک آفت تمام مزرعه نابود می‌شود، اما کشاورزی ارگانیک می‌گوید کشت مخلوط یعنی چند محصول با همدیگر انجام دهید.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی خاطر نشان کرد: کشاورزی ارگانیک به سمت تنوع‌گرایی که قاعده طبیعت است گام برمی‌دارد.

هادربادی متذکر شد: کشاورزی ارگانیک استفاده از سموم و آفات و بیماری‌ها را حذف می‌کند و برای کنترل آفات از تله نوری و شکارگرهای طبیعی باید استفاده شود.

وی عنوان کرد: کشاورزی ارگانیک بقایای گیاهی را حفظ کرده و مواد آلی خاک را حفظ می‌کند و موافق با حفظ محیط زیست و مخالف گرمایش زمین و افزایش گازهای گلخانه‌ای است.

این مسئول در ارتباط با کشاورزی ارگانیک و مواد شیمیایی تصریح کرد: برای کودهای شیمیایی یک جایگزین مانند کود دامی و کمپوست انتخاب شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی بیان داشت: کشاورزی ارگانیک می‌گوید استخرهای دومنظوره را افزایش دهید تا هم کودمتر استفاده شود و هم سلامت و کیفیت در جامعه بوجود بیاید.

هادربادی متذکر شد: کشاورزی ارگانیک به سمت جایگزین‌های طبیعی هر محصول شیمیایی می‌رود که تنها ویژه محصولات زراعی نبوده بلکه در حوزه‌های دامداری هم دخیل است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه تحقیقات نشان می‌دهد 60 درصد آفت‌کش‌ها، 90 درصد قارچ‌کش‌ها و30 درصد کودهای شیمیایی، مضرات داشته که شامل بیماری‌ها، سرطان‌ها و اختلالات هورمونی می‌شوند، افزود: ایران 1.2 درصد زمین‌های زراعی دنیا را دارا است در صورتی که 0.3 درصد سم دنیا در ایران مصرف می‌شود که از متوسط دنیا در کشور کمتر است.

وی اذعان داشت: یکی از مؤلفه‌های مهم اقتصاد مقاومتی، اقتصاد متکی بر غیر نفت است که کشاورزی مهمترین بخش اقتصادی کشور است و باید تلاش شود برای افزایش صادرات برند ویژه کالا به دنیا معرفی شود./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.