علیرضا قاسمی در گفت و گو با خبرنگارگروه استانها باشگاه خبرنگاران منطقه کرمانشاه، اظهارداشت: به دلیل شرایطی که طی چند سال اخیر در جامعه رخ داده سن ازدواج جونان از زیر 20 سال به حدود 30 سال افزایش یافته که باعث میشود در نسلهای آینده فاصله سنی والدین و فرزندان بیشتر شود.
وی افزود: با افزایش سن ازدواج، نه تنها سن فرزند آوری هم بالا می رود، بلکه تعداد فرزندان خانواده نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
به گفته این استاد دانشگاه وقتی که سن فرد بالا می رود به تعبیر عامه مشکل پسند می شود و شور و اشتیاقی برای ازدواج نخواهد داشت.
سخت شدن انتخاب، امکان بروز بیماریهای روحی خصوصا افسردگی، کاهش پیوند اجتماعی با اعضای خانواده و جامعه و حتی خودکشی از جمله دیگر پیامدهای افزایش سن ازدواج است که قاسمی از آنها نام برد.
این جامع شناس تصریح کرد: وقتی ازدواج به تاخیر میافتد راههای عرفی و شرعی تامین نیازهای جوان بسته میشود و ممکن است به مسیرهای بیراهه کشیده شود که از نظر فرهنگ و ارزشهای جامعه ما پذیرفته شده نیست.
وی رشد منفی جمعیت کشور در سالهای آینده را از جمله پیامدهای افزایش سن ازدواج عنوان کرد و ادامه داد: این کاهش جمعیت نیروهای فعال گرداننده کشور را کم می کند و پیامدهای کلان اقتصادی برای کشور به دنبال دارد.
این استاد دانشگاه یادآوری کرد: مسائل اقتصادی، بیکاری، نبود مسکن و امکانات زندگی را از مهمترین دلایل افزایش سن ازدواج خواند.
قاسمی با تاکید بر لزوم فراهم آوردن زمینههای ازدواج آسان جوانان، گفت: باید برای حل این مشکل مشکلات اقتصادی و بیکاری را حل کرد تا افزایش سن ازدواج تا حدودی تعدیل شود.
وی اظهارداشت: بخشی از دلایل بالا رفتن سن ازدواج نیز به فرهنگ جامعه بستگی دارد و باید با فرهنگسازی و اطلاع رسانی مناسب این مشکل را مرتفع کرد./ش