به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، فرزین مقدم در صدو يازدهمين جلسه سخنرانی مرکز تحقيقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربايجان شرقی با بیان اینکه تحقیقات و یافته های موجود نشان می دهند سيستم متمرکز پرورش بز ، هزينه هاي سرمايه گذاري را پوشش داده و سود آور است افزود: اخذ تسهيلات بانکي با توجه به سود و بهره رايج بانکي، نرخ بازده داخلي را افزايش داده و موجب سود آوري طرح شده و تغييرات قيمتي محصول بيشتر از تغييرات قيمتي نهاده ها سودآوري را تحت تأثير قرار داده و آن را کاهش و يا افزايش مي دهد.
وی با بیان اینکه هرچه ظرفيت اسمي طرح افزايش مي يابد سود آوري طرح نيز افزايش مي يابد اضافه نمود: با توجه به توجيه پذير بودن طرح پرورش بز شيري سانن وآلپاين، توسعه فارمهاي پرورشي اين حيوانات سودمند از طرف این مدیریت به سرمایه گذاران عزیز توصيه مي شود.
مدیر سرمایه گذاری سازمان با تاکید به اینکه لازم است به منظور حفظ و احياء مراتع ودستيابي به کشاورزي پايدار، منابع و امکانات حمايتي دولت و متوليان بخش در جهت خروج دام مازاد بويژه بز از مراتع ازطريق ايجاد فارمهاي کوچک پرورش بز با مديريت متمرکزبکار گرفته شود ادامه داد: در سنوات اوليه برنامه توسعه بخشي بایستی از کمک هاي دولت از طريق يارانه سود و کارمزد تسهيلات بانکي بعنوان تشويق مورد استفاده قرار گيرد.
وی با بیان اینکه سرمايه گذاري در طرح پرورش بز شيري از سودآوري بالاتري نسبت به طرحهاي مشابه مثل گاو شيري برخوردار است، لذا امکان کاهش تدريجي يارانه نهاده هاي مصرفي ومنابع تسهيلاتي فراهم مي گردد گفت: با توجه به خصوصيات و ويژگيهاي بز سانن وآلپاين بويژه سازگاري محيطي، تغذيه ، شرايط نگهداري و بازدهي توليد از يک سو و شرايط اقتصادي روز، بروز خشکسالي پي در پي، کمبود علوفه و هزينه هاي بالاي نهاده هاي وارداتي از سوي ديگر، ايجاب مي کند اينگونه طرحها بيشترتوسعه يابد تا بتوان به افزايش بهره وري در توليدات بخش کشاورزي دست يافت.
فرزین مقدم که خود ارائه دهنده این پژوهش بود تصریح کرد: با توجه به حساسيت بيشتر طرح به تغييرات قيمتي محصول سياست گذاري دولتي براي کنترل قيمت محصول مي تواندضريب اطمينان وموفقيت اينگونه فعاليتها را بهبود بخشد.
وی افزود: باتوجه به حجم وظرفيت بالاي توليد در فارمهاي بامقياس بزرگ ايجادصنايع فرآوري کننده درجواردامداري توجيه پذير بوده وميتوان مواد خام توليدي را با کمترين هزينه،کمترين بارميکروبي وکمترين ضايعات به محصول نهائي تبديل کرد. /س