نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و رئیس اتاق بازرگانی مشهد گفت: متوسط سرعت حمل و نقل ریلی حدود 12 تا 15 کیلومتر در ساعت است که این سرعت در مقایسه با دیگر کشورها سرعتی عجیب و تاسف برانگیز است و حتی اگر صادر کنندگان به کشور های آسیای میانه با چهار پایان کالاهایشان را صادر کنند سریع تر به مقصد می رسد.


غلامحسین شافعی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد افزود: موضوع طی سال های گذشته مشکلات متعددی برای صادرکنندگان کشورمان ایجاد کرده است و این سرعت کم تنها مربوط به داخل کشور نیست و در طی این مسیر نیز کالاهای ایرانی توقف زیادی دارند.

شافعی ادامه داد : ما در کمیسیون های مشترکی که با این کشورها داریم می توانیم با مذاکره این مشکل را حل کنیم چرا که این سرعت قابل قبول نیست و راه آهن کشورهای آسیای میانه در مقابل ما تعهداتی دارند که باید به آن عمل شود .

نائب رئیس اتاق بازرگانی تصریح کرد: این موضوع در این کمیسیونهای مشترک باید به صورت یک موضوع جدی در میان مذاکرات قرار بگیرد ؛ چرا که در حال حاضر امینت کالاهای ما در این مسیر دچار مخاطره است و اغلب مورد تعرض و سرقت قرار می گیرد .

مهندس شافعی مسئولیت مستقیم این امر را متوجه راه آهن کشور دانست و گفت راه آهن طبق بارنامه متعهد است کالاها را سالم به مقصد برساند و اگر این اتفاق رخ نمی دهد باید به آن توجه بیشتری شود .

وی ادامه داد هم اکنون کالاهای ما در کشور ازبکستان از نظر امنیت حمل و نقل دچار مشکل است و این مساله مهمی است که باید به دقت بررسی شود چرا که اگر روزی کشورهای آسیای میانه به هر دلیل تصمیم بگیرند ترانزیت انجام ندهند ، صادرات کالاهای ما نیز متوقف خواهد شد .

رئیس اتاق بازرگانی مشهد تاکید کرد : از هم اکنون مسئولین ما باید تدبیری اساسی بیاندیشند چون ما در کشورهای هدف مشتری داریم اما توانایی و قدرت رساندن کالا به آنان را نداریم و این جفای بزرگی به صادرات کشوراست که موجب وارد آمدن خدشه به ارزآوری و اهمیت آن در مقابله با تحریم ها و تبیین اقتصاد مقاومتی کشور است .

مهندس شافعی ضمن بیان این که این مشکل مربوط به چند ساله اخیر نیست و مساله ای کهنه در کشور ما است ، خاطرنشان کرد: سال های سال است که با این مشکل روبه رو هستیم و از این رو کشور باید بیشتر به این مهم توجه نشان دهد .

وی ، یکی از راه حل های این مساله را کمک مادی و معنوی دولت دانست و در عین حال تاکید کرد : بخش خصوصی نیز می تواند یک حمل و نقل ریلی به آسیای میانه راه اندازی کند تا هر سال در نوبت های متعدد صادرکنندگان ما با موانعی همچون مشکل در حمل و نقل کالاهایشان رو به رو نباشند .

نایب رئیس اتاق بازرگانی در بخش پایانی سخنانش تصریح کرد در هیچ کجای دنیا وضعیت بدین گونه نیست که کالاها آماده صادرات به دیگر کشورها باشد اما مشکل حمل و نقل مانع بروز چنین فعالیت اقتصادی با اهمیتی گردد./س

برچسب ها: نایب ، رئیس ، اتاق
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.