"سيد ياسر جبرئيلي" در گفتگو با
خبرنگار سياست خارجی باشگاه خبرنگاران با اشاره به سفر وزیر دفاع انگلیس به عربستان در جهت تقویت همکاریهای نظامی با این کشور گفت: از زمان تشکيل کشور عربستان کشورهاي غربي به ويژه انگليس، به دنبال این بودند که حاکمیت این کشور را وابسته خوانده و ضمن تامين امنيت حاکميت آن، بتوانند منابع زيرزميني و نفتي اين کشور را چپاول کنند.
وی ادامه داد: در برحهاي از زمان، آمريکا توانست جاي انگليس را بگيرد و در قرن جديد همکاريهاي زيادي بين کشورهاي اروپايي و آمريکايي در رابطه با سلطه بر منطقه خاورميانه شکل گرفت و کشورهاي اروپايي نيز به اين معادله اضافه شدند.
جبرئیلی با اشاره به بیداریهای اسلامی کشورهایعربی منطقه تصریح کرد: تاکنون حرکتهای انقلابی وسیعی در عربستان به صورت سازمان یافته شکل نگرفته که منجر به سقوط دیکتاتورهای این کشور شود و این در حالی است که به دنبال شایعات وخامت حال پادشاه عربستان جنبشهای مدنی و اجتماعی جان دوبارهاي گرفته است.
وي اظهار داشت: عربستان با بستن قراردادهای نظامی سنگین، سعي دارد از طريق تکيه بر دولت خارجي نوعی ثبات داخلي را تقويت کند و چون حکومت عربستان مشروعیت مردمی نداشته، تلاش ميكند با تكيه بر دولتهايخارجي و نظامي دولت خود را مشروع جلوه دهد.
اين كارشناس در پایان خاطرنشان کرد: کشورهاي غربي با فروختن سلاح به کشورهای عربی هزینه خرید نفت را به کشور خود باز میگردانند، بنابراین سلاح مشروعترین ابزاری است که کشورهای غربی توانستند از طریق فروش آن به کشورهای عربی دلارهای نفتی خود را برگردانده و از قدرت یافتن این کشورها جلوگیری کنند .
انتهای پیام/