به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، پونه سروران امروز در جمع خبرنگاران در شیراز افزود: بر اساس مطالعات انجام شده افرادی که روزانه به طور متوسط 8 فنجان یا دو لیتر مایعات مینوشند، کمتر به یبوست مبتلا میشوند.
وی افزود: یبوست حالتی است که با سفتی مدفوع همراه است و احتمال ابتلا به بواسیر، شقاق و ازهمه مهم تر سرطان روده بزرگ را افزایش میدهد.
به اعتقاد این پزشک متخصص، بهترین نوشیدنیها آب آشامیدنی، عصاره میوه و سبزیجات و سوپ رقیق است.
او یادآور شد: خیار(96 درصد)، گوجه فرنگی (93 درصد)، شیر (90 درصد) و هندوانه (85 درصد) از جمله موادغذایی است که دارای آب فراوانی است.
سروران گفت: آشامیدن الکل ونوشیدنیهای کافئین دار از جمله چای وقهوه سبب کم شدن آب بدن میشوند و باید از مصرف آنها خودداری کرد.
وی گفت: ارزش فیبرهای غذایی و تحرک بدنی را در کاهش ابتلا به یبوست نباید نادیده گرفت و باید به این نکنه توجه کرد که علاوه بر افزایش مصرف مایعات، تغذیه مناسب، فیبر غذایی و ورزش هنوز هم در پیشگیری از یبوست موثرند.
کارشناس گروه آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: بر اساس تحقیقات گزارش شده در حال حاضر حدود 19 درصد مردم جهان از یبوست رنج میبرند و وقتی سخن از یبوست میشود منظور قوام مدفوع است نه دفعات اجابت مزاج.
سروران گفت: مصرف آب و مایعات در پیشگیری از یبوست موثرند، در حالی که ورزش و فیبر غذایی، ممکن است بر تعداد اجابت مزاج تاثیر گذارد، همچنین بار دیگر تاکید میشود که برای افزایش حرکات روده، روزانه حداقل 2 لیتر آب و 25 تا 30 گرم فیبر غذایی که در میوه جات و سبزیجات فراوان است، استفاده کنید.
منبع:خبرگزاری ایسنا