به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران، در شرايط فعلي نيز هند از جمله کشورهايي است که با خريد نفت از ايران و تهاتر آن با برخي اقلام اساسي از جمله گندم و برنج و بسياري از کالاهاي اوليه و ماشينآلات و محصولات نهايي جزو 10کشور طرف تجاري با ايران است.
در اين ميان يکي از سياستهاي مهم دولت هند تشويق و حمايت تجار اين کشور به صادرات مجدد کالا به ايران است که پيشبينيها حاکي از افزايش دو برابري ارزش صادرات هند به ايران در سال 2013 نسبت به سال گذشته ميلادي ميباشد.
اگر چه موضوع اعمال محدوديتهاي بينالمللي دو کشور را ناگزير از مبادلات تهاتري نفت و کالا نموده است ليکن مهم اين واقعيت است که تفوق تجاري کشورمان و از آن مهمتر اولويت تامين کالاهاي مورد نياز بخش توليد که هندوستان بلحاظ کيفي و کمي قابليت توليد آن را دارد بايستي با حساسيت در توافقات با طرف هندي مد نظر مسئولان ذيربط باشد.
در اين رابطه نکته قابل اهميت اينست که شايد حتي لازم باشد که محصولاتي مانند گندم را در سبد توليد داخل حمايت بيشتري نماييم و يا اين محصول را از کشورهاي حوزه آسياي ميانه و قفقاز مانند قزاقستان وارد کنيم و بجاي آن مواد اوليه و ماشينآلات مورد نياز صنعت را از هند خريداري کنيم. آنچه در رابطه با موضوع صادرات مجدد هند به ايران قابل توجه ودقت نظر است سطح کيفي کالاها و تناسب آن با نيازهاي ضروري کشورمان بويژه در بخش توليد است.
ياداشت از محمود بازاري مدير کل سابق دبيرخانه شوراي عالي توسعه صادرات غير نفتي
انتهاي پيام/