به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، ناصر فخرموحدی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: 887 واحد دارای پروانه بهرهبرداری صنایع غذایی با سرمایهگذاری 15 هزار و 546 میلیارد ریال و اشتغال بیش از 39 هزار نفر در استان فعال هستند.
فخرموحدی خاطرنشان کرد: این رقم در مقایسه با کل صنایع غذایی کشور از نظر سرمایهگذاری، 9 درصد و از نظر اشتغال، 12 درصد را شامل میشود.
وی تصریح کرد: صنایع غذایی یکی از صنایع دارای مزیت نسبی در اقتصاد ایران است که تلاش ایران برای پیوستن به WTO موجب شده تا حمایت از صنایع غذایی و حفظ رقابتپذیری آن در بازارهای هدف صادراتی از اهمیت بالایی برخوردار باشد.
فخرموحدی گفت: فراوانی محصولات کشاورزی تامین کننده مواد اولیه صنایع تبدیلی، توانمندی قابل توجه در بخش تولید ماشین آلات صنایع غذایی، وابستگی نسبتا کم به مواد اولیه خارجی، ارزبری پایین و ارزش افزوده بالا، وجود مراکز تحقیقات و فن آوری و موسسات فعال در بخش تحقیق و توسعه و کیفیت نسبتا خوب محصولات صنایع غذایی استان، از جمله مزایای رقابتی استان جهت توسعه صنایع غذایی است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسانرضوی با بیان اینکه عمده صادرات صنایع غذایی به کشورهای نزدیک صورت میگیرد، افزود: مهمترین دلایل این امر، دوره ماندگاری پایی، حساسیت بهای تمام شده محصولات نسبت به کرایه حمل و رقابت شدید در بازارهای توسعه یافته اروپایی و آمریکایی است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسانرضوی گفت: از جمله برنامهها و اقدامات این سازمان همسو با برنامههای سازمان توسعه تجارت به منظور توسعه صادرات صنایع غذایی و تبدیلی، میتوان به مواردی از قبیل اعطای یارانه به منظور حضور شرکتهای تولیدی، صادراتی در نمایشگاههای بینالمللی و هیئتهای تجاری اعزامی از سوی سازمان به بازارهای هدف صادراتی، حمایت از تشکیل و توسعه شرکتهای بزرگ صادراتی، حمایت از ایجاد و توسعه خوشههای تولیدی صادراتی و برنامهریزی جهت ایجاد برند اشاره کرد.
وی تاکید کرد: بیشترین تعداد واحد تولیدی که شامل 80 درصد سرمایهگذاری استان میشوند ابتدا در بخش صنایع غذایی و سپس در صنایع فلزی و صنایع کانی غیر فلزی متمرکز است.
فخرموحدی یادآور شد: صادرات 178 هزارتن محصولات صنایع غذایی به ارزش 285 میلیون دلار از خراسانرضوی در سال گذشته صورت گرفته است/س