براساس مصوبه دولت در 8/8/88 قرار بود طی پنج سال اجرای قانون برنامه پنجم، یک هزار‌ میلیارد تومان به مشهد اختصاص پیدا کند به عبارت ساده‌تر باید سالانه 200 میلیارد تومان در حوزه زیارت و عمق بخشیدن به امر به صورت کمی و کیفی اختصاص پیدا می‌کرد

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد مصوبه‌ای که البته خیلی زود و در همان سال‌های ابتدایی تصویب به دست فراموشی سپرده شد به گونه‌ای که بودجه زیارت در سال اول با بودجه فرهنگی استان یکسان در نظر گرفته و 177 میلیاردی شد، سال گذشته نیز این رقم که از سوی دولت پیشنهاد و در نهایت در مجلس مصوب شد، 85 میلیارد تومان بود.

50 میلیارد تومان برای سه شهر!

« در سال جاری نیز بودجه‌ای که مجلس برای طرح زیارت مصوب کرد 50 میلیارد تومان بود که این اعتبار برای سه شهر مشهد، شیراز و قم در نظر گرفته شده است» این ابتدای کلام سید هاشم بنی هاشمی، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی بود که در بیان اعداد و ارقام اعتبار در نظر گرفته برای طرح زیارت عنوان کرد.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار داشت: این بودجه بر اساس جدول 21 اعتباری موسسات فرهنگی غیر دولتی و برای عمق بخشیدن طرح زیارت و برای سه شهر مشهد، قم و شیراز در مجلس مصوب شد.

وی در پاسخ به این سئوال که چه میزان از اعتباری 50 میلیاردی بودجه زیارت برای مشهد اختصاص می‌یابد؛ عنوان کرد: از دیدگاه ما این بودجه متعلق به مشهد است.

با 50 میلیارد تومان؛ بودجه را مدیریت می‌کنم

اما سید وحید موسویان، معاون هماهنگی امور زائران استاندار خراسان ‌رضوی در واکنش با کاهش بودجه زیارت بیان کرد: اعتباری که برای بودجه زیارت در سال جاری در نظر گرفته شد که نسبت به سال گذشته از نظر اعتباری کاهش پیدا کرده است که در این راستا اقدامات و پروژه‌ها طرح زیارت را با مدیریت در اعتبارات اجرایی می‌کنیم.

وی با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان از پروژه‌های اعتباری در نظر گرفته شده برای طرح توسعه کمی و کیفی زیارت کاسته و یا متوقف نمی‌شود، ادامه داد: البته باید در این ارتباط سهم دستگاه‌های استان به این اعتبار افزوده شود علاوه بر این باید از ظرفیت‌های بخش خصوصی در کنار اعتبار دولتی برای پیشبرد برنامه‌های طرح زیارت در مشهد استفاده بهینه کرد.

اولویت دهی به پروه‌ها؛ عملکرد دستگاه‌ها معیار توزیع بودجه

معاون هماهنگی امور زائران استاندار خراسان ‌رضوی آورده دستگاه‌ها در اجرای پروژه‌های زیارت را مهم ارزیابی کرد و ادامه داد: باید در کنار اعتبار دولتی از آورده دستگاه‌ها به صورت بودجه‌ای ثابت بهره گرفت.

موسویان معیار دادن اعتبار به دستگاه‌ها را عملکرد آنان عنوان کرد و گفت: در اجرای پروژه‌های طرح زیارت اولویت‌بندی می‌کنیم و بر این اساس با توجه به عملکرد دستگاه‌ها بودجه در سال جاری توزیع‌ می‌شود.

در قیاس با بودجه 9 هزار میلیارد تومانی شهرداری مشهد، 50 میلیارد رقمی نیست

اما عباس شیرمحمدی، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد نیز در واکنش به اعتبار در نظر گرفته شد برای بودجه زیارت عنوان کرد: مصوب کردن 50 میلیارد تومان برای بودجه زیارت آن هم برای سه شهر مشهد، شیراز و قم عدد قابل توجهی برای کلان شهر مشهد نیست چرا که همین امسال بودجه‌ای که برای شهرداری مشهد بسته شد 9 هزار و 400 میلیارد تومان بود.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در ارتباط با اجرای پروژه‌های طرح زیارت گفت: آنچه که در این ارتباط می‌توان گفت این است که با این اعتبار نمی‌توان برای پروژه‌های طرح زیارت زیارت در قیاس با نیاز مشهد اقدام موثری برداشت.

شیرمحمدی به قول رئیس جمهور در اختصاص هزار میلیارد تومان برای عمق بخشیدن به زیارت در مشهد اشاره کرد و ادامه داد: بر اساس این وعده رئیس جمهور، مقرر شد در طی 5 سال سالانه 200 میلیارد تومان به مشهد اختصاص یابد که اگر بخواهیم با این عدد را که در سه سال گذشته مصوب شده با اعداد امروز محاسبه کنیم قعطا بیش از این برای مشهد نیاز است.

 

برچسب ها: بودجه ، زیارت ، مشهد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.