به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، محمدرضا مقدم، درباره اقدامات انجام شده جهت تدوین نقشه راه فناوری آبهای عمیق گفت: در این زمینه، مراحل اولیه کار با ایجاد کنسرسیومی متشکل از چندین دانشگاه و دو انجمن دریایی به ریاست دانشگاه صنعتی شریف صورت گرفته است.
وی با اشاره به روند مطالعات مقدماتی تصریح کرد: نتیجه این مطالعات، در سه جلد و بعنوان سند اولیه ارائه شده و بر مبنای آن، سند راهبردی نیز تا حدود زیادی تکمیل شده است.
مقدم با اشاره به اینکه «در مراحل بعد باید سند راهبردی نقشه فناوری آبهای عمیق تکمیل شود»، گفت: مطالعات انجامشده از نظر کیفی بسیار خوب بوده که این مطالعات از طریق انعقاد قراردادهای مربوطه با پیمانکاران و ساخت و تأمین تجهیزات مورد نیاز، باید عملیاتی شود.
معاون وزیر نفت درباره میزان اعتبار اختصاصیافته جهت این پروژه نیز با بیان اینکه «منابع مالی مورد نیاز برای حوزه تحقیق، پژوهش و فناوری تامین شده است»، افزود: در مورد منابع مالی کلی پروژههای مربوط به آبهای عمیق، هنوز برآوردی وجود ندارد و پس از پایان و تکمیل مطالعات این امر ممکن خواهد بود.
وی با بیان اینکه «با ورود به حوزه آبهای عمیق دهها قلم کالا و تجهیزات جدید مورد نیاز خواهد بود»، اظهار داشت: وزارت نفت برای حداکثر استفاده از توان داخل در ساخت این تجهیزات برنامه دارد و تصمیم داریم برای هر یک از این اقلام، بطور همزمان قراردادهای ساخت و کسب و انتقال دانش فنی را منعقد کنیم تا عملا کسب دانش و تولید تجهیزات بطور همزمان صورت گیرد.
انتهای پیام/