به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس ، سرپرست مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت : هدف از این رتبه بندی در واقع ارزیابی عملکرد پژوهشی دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی کشورها در جهان است.
دکتر مهراد افزود: در این رتبه بندی نام 3290 موسسه آموزش عالی و پژوهشی مشاهده می شود که مسئول بیش از 80 درصد از عملکرد علمی جهان است که توسط Scopus نمایه سازی شده است.
او گفت : تعداد دانشگاه ها و موسسات پژوهشی ایران در این رتبه بندی 45 موسسه است که در این بین تنها 6 دانشگاه و موسسه تحقیقاتی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بقیه به دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تعلق دارند.
از مجموع 45 دانشگاه و موسسه تحقیقاتی جمهوری اسلامی ایران نام سه موسسه پژوهشی شامل پژوهشگاه دانش های بنیادی، بیمارستان شریعتی و مرکز تحقیقات مواد و انرژی از مجموع مراکز پژوهشی کشور در این فهرست قابل مشاهده است.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد( با احتساب تمام واحد ها و تحت یک نام کلی)، مقام نخست کشوری و دوم منطقه ای و 231 جهان را به خود اختصاص داده است.
رتبه دوم کشور به دانشگاه تهران تعلق دارد.
رتبه منطقه ای و جهانی دانشگاه تهران به ترتیب 5 و 259 می باشد.
دانشگاه های علوم پزشکی تهران، صنعتی شریف و صنعتی امیر کبیر به ترتیب در مکان های سوم، چهارم و پنجم کشوری و در جایگاه هفتم، دهم و شانزدهم منطقه ای و در رتبه های 42، 464 و 585 جهان نشسته اند.
مهراد گفت: رتبه های 6 تا 10 کشوری به دانشگاه های تربیت مدرس، علم و صنعت ایران، شیراز، صنعتی اصفهان و فردوسی مشهد تعلق دارد. رتبه های منطقه ای این دانشگاه ها به ترتیب 17، 20، 33، 40 و 42 می باشد. جایگاه این دانشگاه ها در بین 3200 دانشگاه موجود در گزارش این نظام رتبه بندی 595، 667، 922، 1079 و 1084 است.
سرپرستISC افزود : سایر دانشگاه ها در صورت علاقمندی جهت آگاهی از رتبه کشوری، منطقه ای و بین المللی می توانند با استفاده از پست الکترونیکیoisc@ricest.ac.ir به منظور دریافت پاسخ اقدام کنند./س