به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران علی آریان مدیر اداره جنگلهای منابع طبیعی لرستان گفت: ایران روی کمربند خشک زمین و زلزلهخیز واقع شده و لرستان استانی است که در زاگرس میانی قرار گرفته و در چند سال اخیر با خشکسالیهای پیدرپی مواجه شده؛ البته همین امر، تنشهای محیطی را بر جنگلها وارد کرده است.
وی ادامه داد: همچنین بحث ریزگردها را داریم که از کشورهای همسایه میآیند و با وجود اینکه فاصله زیادی با آنها داریم اما دانههای ریز آن از فیلترها نیز گذشته و وارد کشور میشوند.
آریان اضافه کرد: اینگونه عوامل از عوامل غیر زنده به شمار میآیند اما عوامل زندهای همچون دام و چرای بیش از حد نیز در این امر دخیل هستند.
مدیر اداره جنگلهای منابع طبیعی استان، یادآور شد: در این میان تغییر اقلیم نیز که باعث گرم و سرد شدن هوا میشود، زمینه بروز آفات را فراهم میآورد.
آریان با بیان اینکه 20 درصد از جنگلهای استان با این پدیده مواجه هستند و در مراحل بحرانی به سر میبرند، خاطرنشان کرد: باید در این راستا عوامل اصلی و اثرگذارتر شناسایی شده و برای درمان اقدام شود.
وی تاکید کرد: پیشنهادهایی برای قطع درختهای آلوده داده شد اما موافق نبودیم زیرا اگر بنا باشد درختی حذف شود باید دلایل کافی وجود داشته باشد؛ حتی دوستانی نیز در ایلام این کار را انجام دادند اما در این میان کسانی هم بودند که میگفتند باید درختان بمانند زیرا مأمنی برای سایر موجودات است.
آریان گفت: این بحثی ملی و استانی است که اثرات آن برای تمام مردم دنیا مشهود است زیرا این جنگلها امانتهایی هستند که باید برای آیندگان باقی بمانند بنابراین باید به نتیجه کلی رسید.