محمد بابااسماعیلی در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران اصفهان گفت: میزان فروش گز استان اصفهان در سال 90 حدود 883 میلیارد ریال برآورد شده است.
وی گفت: صادرات گز از این استان سالانه به بیش از یک میلیون دلار می رسد که بیشتر به صورت چمدانی و از طریق مسافران انجام می شود.
مدیرعامل توسعه خوشه صنعتی گز اصفهان گفت:رویکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت در دو سال اخیر از خوشه های صرف صنعتی به سمت خوشه های بازرگانی و کسب و کار حرکت کرده است.
وی افزود: بر این اساس پیشنهاد و طرح ایجاد خوشه صنعتی گز در استان اصفهان مطرح شد زیرا این خوشه، خوشه ای بازرگانی و با رویکرد صادراتی است.
بابااسماعیلی بیان کرد: مراحل مطالعات و شناسایی امکان ایجاد این خوشه در سال 90 انجام شد و در سال 91 اقداماتی برای امکان سنجی خوشه به معنی مطالعه امکان گسترش خوشه انجام شد.
وی اضافه کرد: خوشه صنعتی گز هر هفته 100 نفر ساعت کلاس آموزشی با همکاری اتحادیه شیرینی و گز فروش های اصفهان برای فعالان این صنعت برگزار می کند تا آن ها را از نظر مدیریت بنگاه اقتصادیشان توانمند سازد.
عامل توسعه خوشه صنعتی گز اصفهان گفت: هم اینک 450 واحد تولیدی گز شامل هشت واحد صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی، 20 واحد نیمه صنعتی و مابقی واحدهای سنتی و کارگاهی، جامعه این خوشه را تشکیل می دهند.
به گفته وی به طور میانگین سه هزار نفر به طور مستقیم از طریق این صنعت در استان اصفهان شاغل هستند.
بابااسماعیلی با اشاره به اینکه بخشی از نیاز گز کشور در استان چهارمحال و بختیاری تولید می شود، گفت: این استان دارای دو واحد صنعتی تولید گز است و سایر واحدهای آن به صورت زیرپله ای و سنتی فعالیت می کنند.
خــوشــه صـنـعـتــی بــه مجمـوعه ای از شرکت ها و واحدهای صنعتی کسب و کـار کـوچـک و متـوسـط گفته می شود که در یک منطقه جغـرافیـایـی مشتـرک بـا فرصت ها و تهدیدهای مشترک روبرو هستند.
ایـن واحـدهـا بـا همکـاری و پشتیبـانی سازمان ها، تشکل ها و نهادهای تخصصی مرتبط، شبکه ای ایجاد کرده که قادر به هم افزایی قابلیت های مجموعه و در نتیجـه افـزایـش تـوان اعضـای خوشه برای مقابله با مشکلات و مسائل مشترک باشند./ب