به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
دکتر شاهرخ یارویسی گفت: این بیماری ویروسی از طریق گزش بندپایان و خصوصا کنه منتقل می شود و احتمال نقل و انتقال آن در فصل های گرم که فعالیت کنه ها افزایش می یابد، بیشتر است.
وی افزود: این بیماری در دام ها علائم مشهود چندانی ندارد و ممکن است فقط با بروز یک تب خفیف خود را نشان دهد.
این مقام مسئول با تاکید بر لزوم پیشگیری از وقوع این بیماری خصوصا در فصل های گرم سال، خاطرنشان کرد: سم پاشی اماکن دامی و بدن دام ها، رعایت اصول بهداشتی در کشتارگاه ها و مراکز عرضه محصولات دامی و استفاده از لباس کار و عینک مناسب از جمله راهکارهایی است که می تواند موجب کاهش بروز این بیماری شود.
یارویسی تصریح کرد: افرادی که در کشتارگاه ها کار می کنند و یا زنان خانه داری که با گوشت قرمز دام تماس مستقیم دارند بهتر است از دستکش استفاده کنند، زیرا در صورت وجود عارضه و یا زخم بر پوست آن ها امکان انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو وجود دارد.
وی معتقد است، این بیماری ویروسی از طریق زخم و خراش های پوستی و همچنین مخاط بدن به راحتی منتقل می شود، اما از پوست سالم عبور نمی کند.
مسئول مبارزه با بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با اعلام اینکه گوشت هایی که کنار خیابان و در مراکز غیر مجاز عرضه می شوند احتمال آلودگی به این ویروس را دارند، ادامه داد: از شهروندان می خواهیم گوشت قرمز مورد نیاز خود را از مراکز و کشتارگاه های معتبر که مورد نظارت دامپزشکی هستند، تهیه نمایند.
یارویسی یادآوری کرد: گوشت هایی که مشکوک به آلودگی هستند باید با درجه حرارت بالا خوب مغز پخت شوند و از کباب کردن آن ها خودداری شود./س