یک کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه حرف‌هایی را که پشت تریبون می‌زنم درحوزه کاری‌ محقق كرده‌ام، گفت: جوانان باید مراقب باشند که برنامه به تنهایی کفایت نمی کند، کسی باید برنامه دهد که کارنامه او نیز ضمانت اجرایی برنامه‌هایش باشد.

به گزارش خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران محمدباقر قالیباف بعد از ظهر امروز در اجتماع خانواده شهدا، رزمندگان و جوانان استان گيلان گفت: اجازه دهید قبل از هر چیز از شهدا و امام شهدا و مخصوصاً شهدای خطه شهید پرور استان گیلان یاد کنیم؛ شهدای عزیزی همچون افلاکی، قلی پور و... که بعضا توفیق داشتم در دفاع مقدس از نزدیک رشادت های آنها را ببینم. در مکاني به نام مهدیه شهر رشت گرد هم جمع شده‌ایم، مطلع شدم مرحوم کافی(ره) در احداث این مكان مذهبي نقش داشته است، همچنین در سالگرد وفات بزرگ عارف جهان تشیع آیت‌الله بهجت هستیم و به همین منظور از همه اين بزرگان و شهدا یاد می‌کنم.

مشكلات كشاورزان و ظرفيت‌هاي موجود

قاليباف در ادامه به برخي از مشكلات كشاورزان اشاره كرد و گفت: ‌امروز این سوال در ذهن همه اندیشمندان، مردم و به ویژه جوانان لایق خلاق، دلسوز و تحصیل کرده وجود دارد که چرا به وضعیت موجود رسیدگی نمی شود؟ وقتی در یک استانی مثل خراسان می‌رویم مردم جنوب این استان عنوان می‌کنند که اینجا خاک مرغوب و خاک کافی نیست. آنها احساس می‌کنند امکانات و طبیعت اجازه کشاورزی را نمی دهد و تا حدودی از این طریق خود را قانع می‌کنند. اما اين حرف را درباره استان گیلان نمي‌توان زد. در این استان چه چیزی کم داریم؟ زمین، آب، هوای خوب، جوانان متخصص و متعهد؟ هرچه نگاه می‌کنیم می‌بینیم برای تحول اساسی در کشاورزی این استان همه امکانات موجود است.
 
وی افزود: در جلگه خوزستان که جزء جلگه های استثنایی در منطقه است، همه امکانات وجود دارد و این جلگه به تنهایی می‌تواند همه غلات کشور را جوابگو باشد، اما سوال اینجاست که چرا باید بر اساس آمار و ارقام گمرک و گزارش‌های سالیانه نتوانیم بخش قابل توجهی از تولیدات کشاورزی را به فروش برسانیم؟ بعضی از تولیدات کشاروزی منهدم می‌شوند.
 
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: نیاز ما در برخی محصولات چند برابر تولید آنهاست؛ از آن جمله می‌توان به چای اشاره کرد که در استان گیلان کشت می‌شود. همچنین بالغ بر 40 درصد امکانات و تولیدات کشاورزی به کشور وارد می‌شود. حتي گاهی تولیداتی وارد کشور می‌شود که خودمان در داخل تولید می‌كنيم. این مشکلات نه تنها در بخش کشاورزی، بلکه در سایر حوزه‌ها نیز وجود دارد.

عدالت اجتماعي و حقوق مردم
وی در خصوص عدالت اجتماعي افزود: اگر به حوزه عدالت اجتماعی نگاه کنیم این سوال پیش می‌آید که یک کشاورز پا به سن گذاشته که دیگر امکان کار کردن ندارد چگونه باید زندگی خود را تأمین کند؟ این فرد کجا بیمه شده است؟ نقش دولت در این جا کجاست؟ حوزه کشاورزی، نیرو، امکانات و تجهیزات یکی از چالش های بزرگ کشور است.
قاليباف درباره برخي از حقوق مردم گفت: از دیگر سو بايد گفت كه مردم نیز نسبت به قانون حقوقی دارند. بخشی از اين حقوق مربوط به حقوق سیاسی، اجتماعی و اقتصادی است و بخشی مربوط به حقوق فردی. همانطور که قانون به دولت اجازه داده برخی امور را از مردم بگیرد و اجرایی کند، دولت نیز موظف است حقوق مردم را پرداخت کند. یکی از حقوق مردم آن است که طبق قانون امکان تحصیلات رایگان فراهم باشد، هم اکنون امکان تحصیل برای فرزندان بسیاری از خانواده‌ها وجود ندارد. آیا نباید در جهت رفع این موضوع تلاش کنیم؟

وي اظهار كرد: حتی اگر این معضل نیز برطرف شود، چالش آن است که بزرگ‌ترین مجموعه بیکاران را فارغ‌التحصیلان تشکیل می‌دهند. درست است که آمار بیکاری حدود13 يا 14 درصد اعلام می‌شود، اما اسناد مي‌گويد که آمار بیکاری مخصوصا در حوزه جوانان تحصیل کرده حدود 30 درصد است. تقریبا در  هر خانه‌ای را که بزنید جوانان تحصیل‌کرده آماده به کار حضور دارند و هیچگاه نمی‌دانند که آیا می‌توانند کاری را آغاز کنند یا خیر؟

قاليباف درباره اين چالش‌ها ادامه داد: این چالش‌هایی است که امروز وجود دارد اما آیا مسئولان که بنده هم جزء آنها هستم و در حوزه مسئولیت خود باید پاسخگو باشم، این صدای مردم و نیاز و مشکلات آن‌ها را نشنیده‌اند؟ به نظرم حتماً شنیده‌اند. در این صورت ممکن است فرصت پیدا نکرده باشند تا به خاطر مسائل دیگری که درگیر آن بودند به این موضوع بپردازند. وقتی بنده وارد شهرداری تهران می‌شدم بارها از من سوال کردند که مهم‌ترین دغدغه شما چیست؟ در آن زمان گفتم به عنوان شهردار تهران هیچ دغدغه‌ای ندارم! دغدغه من دغدغه مردم است. امروز می‌توانید از مردم تهران بپرسید آیا جز دغدغه آنها چیز دیگری را دنبال کردم؟ برای پیدا کردن راه‌حل به نزد بزرگان، دانشگاهيان و افراد موثر محلات مراجعه کردم و آنها نیز هر يك در حوزه کاری خود کمک کردند  تا مشکلات حل شود.

پايتخت چطور متحول شد؟
قالیباف با اشاره به دلايل تحول ايجاد شده در پايتخت گفت: امروز با کمک جوانان تصمیم‌هاي درستی در پايتخت گرفته‌ایم، وقتی می‌گویم جوانان، برای استفاده ابزاری و شعاری از اين قشر نام نمی‌برم. هم اکنون 123 ناحیه شهری در شهرداری تهران داریم که جمعيت برخی از اين نواحی بيشتر از برخی مراکز استان‌هااست. برای شهرداران نواحی محدودیت گذاشته‌ام و گفته‌ام هر فردی که قابلیت داشته باشد و سن او بیش از 35 سال نباشد باید به عنوان شهردار ناحیه انتخاب شود، چون احساس کردم شهرداری ناحیه نیازمند تخصص و نیروی جوان برای مدیریت است.
 
وی ادامه داد: به افرادی كه بالای 35 سال داشتند و دارای قابلیت بودند گفتم به خدمتتان ادامه بدهيد و در رقابتي تلاش کنید تا به عنوان معاون شهردار منطقه، مدیر کل شهرداری و ... مشغول به کار شوید. امروز تعداد شهرداران نواحی تهران که بالای 35 سال هستند از تعداد انگشتان يك دست تجاوز نمی کند که این تعداد نیز دلایل خاص خود را دارند. درباره آنها نیز من شخصا می‌توانم تصمیم بگیرم. تحولی که در تهران رخ داده به برکت احترام به پیشکسوتان، بزرگان و اندیشمندان در حوزه نظریه و برنامه و همچنین به برکت اعتماد به جوانان در حوزه استفاده از تحرک  و نیروی جوانی آن‌ها بوده است.

سياست‌زدگي و معضلات آن
قالیباف با اشاره به فضاي سياست‌زده فعلي مديريت اجرايي كشور گفت: در این شرایط كه مشکلاتی وجود دارد یا مدیران صدای مردم را به دلیل مشغله‌هايشان نشنیده‌اند و یا در دورانی که پشت سر گذاشتیم به حدی اختلافات و سیاست‌زدگی پیش آمد که این سیاست‌زدگی‌ها به موضوعات اصلی دولت‌ها تبدیل شد، به همین دلیل دولت‌ها فرصت این را که به دغدغه مردم رسیدگی کنند نداشتند.

وی ادامه داد: دولت‌ها برای حل مشکلات مردم تلاش کرده‌اند و ما هم به سهم خود از آنها تشکر می کنیم، اما نتیجه همه آن تلاش‌ها وضع اقتصاد و فرهنگ امروز ماست. پس این تلاش‌ها کفایت ظرفیت و امکانات فعلی ما را نمی کند. کشور نیازمند تغییر و پایان دادن به سیکل بسته مدیریتی فعلی است. بايد به این سیکل بسته مدیریتی در 24 خرداد ماه پایان دهیم. باید اجازه دهیم مدیرانی با فرهنگ جهاد و شهادت بر سر کار بیایند تا از ظرفیت‌های کشور استفاده کنند.
 
شهردار تهران اظهار داشت: امروز ظرفیت کشور منابع نفتي و گازي و آبي و خاکي نیست، مهم‌ترین منبع ما منابع انسانی و نیروهای جوان است. گیلان از نظر ضریب هوشی مردم و ظرفیت جوانان، جزء استان‌های اول است و هرگاه فرصت برای جوانانش فراهم شده موفقيت آن‌ها را در مقاطع گوناگون دیده‌ایم. باید توجه داشت مهم‌تر از عدالت اقتصادی، عدالت اجتماعی است تا فرصت‌های مناسب را برای همه فراهم کنیم و هیچگاه رفتار سیاست‌زده نداشته باشیم.

نقد عزل و نصب‌ها بعد از تغيير مديريت
قاليباف به نقد تغيير مديران بعد از روي كار آمدن يك جريان در كشور پرداخت و گفت: به صورت صریح و روشن عرض می‌کنم وقتی اصلاح‌طلبان به قدرت می‌رسند و در مدیریت می‌آیند، نوع عزل و نصب‌ها، تدبیرها و رفتارهای سیاسی آن‌ها این گونه است که غیر از گروه و افراد خودشان، کمتر کسی را به کار می‌گیرند، متقابلا اصولگرایان نیز همین گونه هستند. متأسفانه وقتی بعضی سر کار آمدند نگاه نکردند که افراد چه  قابلیتی دارند. باور یک مدیر در جمهوری اسلامی باید این باشد که در نظام ولایی و دینی انجام وظیفه می‌کند. حتما باید تعهد لازم و باور قلبی داشته باشد و در کنار آن مدیري لایق و شایسته‌ به شمار رود، نه این که صرفا در گروه ما قرار داشته باشد.

وي ادامه داد: حتی گاهی شاهد هستیم نه تنها در حوزه‌هاي سیاسی و مدیریتی، بلکه افرادی که کار مهندسی و تکنیکی انجام می‌دهند نیز تغییر مي‌كنند، در نتیجه این تغییرها اگر نفت خود را 12 دلار و یا 120 دلار بفروشیم وضعیت ما تفاوتی ندارد و بهتر نمی‌شود که بدتر می‌شود.

فرصت‌سوزي‌ها را كنار بگذاريم
قاليباف تأکید کرد: اگر توفیق پیدا کردم و در عرصه رياست جمهوري پا گذاشته‌ام، به خاطر اين است كه حرف‌هایی را که پشت تریبون می‌زنم در تمام حوزه کاری‌ خودم محقق كرده‌ام. شهرداری تهران بعد از دولت بزرگ‌ترین و سنگین‌ترین مجموعه‌ای است که فعالیت می‌کند. شورای شهر تهران نیز با سلایق مختلف وجود دارد و در شهرداری کارهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و غیره دنبال می شود. اگر من این طرح‌ها را در دوره مدیریتم پیاده نکرده بودم به خودم اجازه نمی‌دادم که این حرف‌ها را بزنم.
 
وی افزود: در نیروی انتظامی و شهرداری آیا در عزل و نصب مدیران چنین رفتارهایی داشته‌ام؟ در شهرداری افراد متعهد و متخصصی بودن،د اما در سلیقه سیاسی اختلاف نظر داشتیم، اما هیچ يك از این افراد را حذف نکردم، نه تنها آنها را حذف نکردم، بلکه به آنها فرصت دادم تا در سطح معاون شهردار منطقه و معاونان من در شهرداری خدمت کنم. به چه حقی می‌توانم آنها را عوض کنم؟ آیا تنها به این دلیل که آنها در حزب من نیستند باید تغییر کنند؟ باید به این رفتارهایی که فرصت‌سوزی می‌کنند پایان دهیم.

دور كردن دولت از مناقشات سياسي
قالیباف در ادامه خطاب به مردم استان گيلان گفت: متعهد می‌شوم دولت را از مناقشات سیاسی دور کنم حرف‌هایی را که پشت تریبون می‌زنم در تمام حوزه کاری‌ خودم محقق كرده‌ام و حقوق ملت را از روز اول محترم بشمارم. قسم یاد می‌کنم حقوق مردم را پیگیری کنم و بر پای آن بایستم. تلاش خواهم کرد فضای کار و تلاش را در دورترین نقاط کشور ببرم و اجازه ندهم تا سیاست زدگی ما را از کار و تلاش باز دارد. جوانان نیز اصلا نگران مباحث اقتصادی نباشند شما خواهید دید بعد از 2 سال، آرامش روانی و ثبات اقتصادی در کشور حاکم می‌شود تا هرکسی در هر کجای کشور و در هر شرایطی این ثبات را حس کند. این ظرفیت در کشور وجود دارد.
قالیباف ساختار  اداری و اجرایی موجود را از دیگر مشکلات کشور دانست و گفت: امروز برای هر موضوع کوچک و بزرگ استان گيلان باید در تهران تصمیم‌گیری شود، چرا باید این گونه باشد؟ به عنوان یک خدمتگذار در عرصه های  اجرایی و دانشگاهی بر این باورم که باید به سرعت نظام اداری و اجرایی را از یک سیستم متمرکز به سمت سیستمی نیمه متمرکز هدایت کنیم. باید به استان‌ها و شهرستان‌ها هویت دهیم و اجازه دهیم درباره امور تصدی‌گری در خود شهرستان‌ها تصمیم گیری شود.

وی در اين خصوص ادامه داد: تمامی حرف‌هایی که عنوان می‌کنم منطبق بر سند چشم انداز و برنامه توسعه است، اما متأسفانه یکی از مشکلاتی که وجود دارد آن است که برنامه می‌نویسند و کسی برنامه‌ها را اجرا نمی‌کند.

مي‌خواهيم به اين وضعيت پايان دهيم
قاليباف با اشاره به برنامه‌هاي توسعه كشور گفت: به برنامه سوم ، چهارم وپنجم توسعه نگاه کنید، چقدر از این برنامه‌ها اجرایی شده است؟ یکی از افتخارات ما در شهرداری تهران آن است که 2 برنامه سه ساله و پنج ساله نوشته شده است و این برنامه ها به صورت صد در صد و بدون هیچ  انحرافی  اجرایی شده است.

وی ادامه داد: جوانان باید مراقب باشند که برنامه به تنهایی کفایت نمی‌کند، کسی باید برنامه دهد که کارنامه او نیز ضمانت اجرایی برنامه‌هایش باشد. ضمانت نیز به حرف نیست، بلکه اگر در عمل ثابت کرد مردم باید قبول کنند. من این سخنان را در این جا می‌گویم و همه منتقدان می‌توانند من را نقد کنند، اما باید اجازه دهند من هم نقد کنم. نقد من این است که وضعیت امروز کشور نتیجه همه مدیریت‌ها تا الان بوده است. آنها نیز تاکنون تلاش کرده‌اند، اما توانشان همین اندازه بوده است. ما می‌خواهیم خون جدیدی به سیستم اجرایی و اداری وارد کنیم و به این وضعیت پایان دهیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
بلل
۱۱:۰۴ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۲
اقای قالیباف تو شهر ما تبلیغ را شروع کرده
آخرین اخبار