معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد تدوین و اجرا کردن همه جانبه مؤلفه های کیفی ساختمان از سوی مسوولان را عامل مهمی در داشتن بناهای ماندگار در کشور دانست.



به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، مهندس محمد هادی جاوید در خصوص نقش مسوولان در ماندگاری و پایداری بناها در کشور گفت: تشویق و ترغیب عموم مردم بر ساخت و سازهای پایدار در کنار تدوین و اجرایی نمودن همه جانبه مؤلفه های کیفی ساختمان می تواند به وجود بناهای ماندگار در شهرها کمک شایانی کند.

جاوید ادامه داد: دولت باید با سیاستگزاری دقیق و عملی به منظور رعایت مقررات ملی ساختمان در ساخت و سازها، الگوهای طراحی ماندگار برای عموم سازندگان در کشور را ایجاد نماید.

وی با اشاره به اینکه بنای ماندگار نسبت به سایر بناهای ساخته شده از ویژگی های کیفی مطلوب تری برخوردار است، افزود: بعضی از بناها واجد خصوصیات معناگرایانه ای هستند که آنها را از سایر بناها متمایز می کند.

جاوید با بیان اینکه خوشبختانه کشور ما در دوره های تاریخی مختلف، در حوزه معماری شاخص بوده و هم اکنون شاهد بناهای ماندگار بسیاری در شهرهای مشهد، شیراز، یزد و اصفهان و ... هستیم، گفت: وجود شاخصه های کیفی و معنایی خاص عامل ماندگاری هر یک از این بناهاست. به طور مثال در مسجد شیخ لطف الله می توان پس از عبور از دالان ورودی و چرخش به سمت صحن اصلی، در فضای زیر گنبد شفافیت در فضا و نوعی احساس معنوی را تجربه و درک کرد.

وی در ادامه به وضعیت کنونی معماری کشور پرداخت و گفت: درحال حاضر در حوزه معماری در کشور ضعف هایی وجود دارد که باید با همت مسوولان و مردم آنها را به حداقل برسانیم تا همچون گذشته دارای بناهای ماندگاری باشیم که در کل جهان تاثیر گذار باشند.

جاوید ادامه داد: بنای ماندگار در معماری ایرانی- اسلامی دارای ویژگی هایی همچون درونگرایی، شفافیت، بوم گرایی و برخورداری از شکل هندسی خاص است که اینها خود راز های جاودانگی بنا هستند.

وی شاخصه های ماندگاری بناها را متاثر از ویژگی های کیفی زمان و مکان آن دانست و افزود: در هر دوره زمانی و در هر اقلیمی شاخصه های جداگانه ای برای ماندگاری بنا وجود دارد که البته رعایت مقررات ملی ساختمان و پرداختن به ایده های شهری و اقلیمی یا معنایی از جمله شاخص های مشترک در هر دوره و زمان است.

رئیس کنفرانس ملی بنای برتر با بیان اینکه مشهد به عنوان پایلوت اجرای معماری اسلامی- ایرانی انتخاب شده است، خاطر نشان کرد: تلاش مسوولان در شهرداری وشورای اسلامی شهر مشهد و استفاده از ظرفیت های دانشجویان این رشته می تواند ما را به داشتن شهری زیبا با نماهای درخور پایتخت معنوی ایران و همچنین تداوم فرهنگ و هنر اصیل ایرانی نزدیک کند.

جاوید در پایان یادآور شد: اولین کنفرانس ملی بنای ماندگار همزمان با برگزاری دومین جشنواره انتخاب بنای برتر، 25 اردیبهشت ماه سال جاری به صورت یک روزه در مشهد برگزار خواهد شد که رعایت اصول مقررات ملی ساختمان از محور های اصلی برگزاری این کنفرانس است/س 

برچسب ها: معماری ، شهرداری ، مشهد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.