به گزارش باشگاه خبرنگاران بیرجند
با توجه به نیاز جامعه به غذای سالم که بخش اعظم آن یا تمامی آن را محصولات کشاورزی تشکیل می دهند، براین اساس وزرات جهاد کشاورزی یکی از سیاست های برنامه ای را تولید محصول سالم و ارگانیک در نظر گرفته، تا سلامت مردم را با مصرف این نوع مواد غذایی ارتقاء دهند.
برای انجام این امر حمایت های خوبی از کشاورزان و تولیدکنندگان محصولات سالم و ارگانیک می کنند.
ارتقای طعم و مزه میوه و سبزی، حفظ محیط زیست و تهیه مواد غذایی سالم، کاهش آلودگی خاک و پیشگیری از بیماری ها از جمله اهداف مسئولان کشور برای تولید محصولات کشاورزی سالم و ارگانیک است، که امیدوارند با تلاش و همت کشاورزان و تولیدکنندگان، تولید این گونه محصولات افزایش یابد و با فرهنگ سازی مطلوب بین مردم مصرف آن را از این نوع مواد غذایی ارتقاء دهند.
تولید محصولات سالم و ارگانیک فرآیندهای خاص و مدیریت مطلوب را می طلبد تا نهایتا تولید محصول سالم به دست مصرف کننده برسد.
از مهمترین موارد در تولید و ادامه روند تولید میزان هزینه و قیمت تمام شده محصول است تا در زمان عرضه به بازار در نظر گرفته شده و تولید کننده را به ادامه راه تشویق کند.
هزینه تولید و قیمت تمام شده در تولید محصول سالم بیش از قیمت محصول در روش عادی و معمول است که چنانچه در نظر گرفته نشود تولید محصول سالم در بخش کشاورزی مطمئنا میسر نخواهد بود.
تولید هشت محصول ارگانیک در خراسان جنوبی
مدیرکل سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: تولید محصول سالم و ارگنیک از سه سال گذشته در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.
غلامرضا هادبادی با بیان اینکه محصول ارگانیک محصولی است که بدون سم و استفاده از کودهای شیمیایی تولید می شود، افزود: در تولید این محصولات از کودهای عالی استفاده می شود.
وی از تولید هشت محصول ارگانیک و سالم بدون استفاده از سم و کودشیمیایی توسط بهره برداران بخش کشاورزی استان خبر داد و گفت: از این تعداد پنج مورد خیارسبز، یک مورد گوجه فرنگی، یک مورد پسته و یک مورد انار به نتیجه رسیده است.
هادربادی اضافه کرد: همچنین تولید خربزه و محصولات جالیزی به صورت ارگانیک و بدون سم و کودشیمیایی در دستور اجرا است.
عرضه محصولات سالم خراسان جنوبی نیازمند غرفه ای برای عرضه
مدیرکل سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه استفاده ازاین محصولات تاثیر بسزایی در سلامتی انسان دارد، افزود: استفاده از این محصولات نیازمند فرهنگ سازی و اطلاع رسانی است.
وی با اشاره به انیکه در این راستا یک غرفه در روز بازارها برای عرضه این محصولات اختصاص داده شود، افزود: اختصاص یک غرفه برای توزیع این محصولات و فروش آن توسط افراد مورد تایید جهاد کشاورزی از مهمترین خواسته های بهره برداران این محصولات است.
افزایش 20 درصدی قیمت محصولات سالم نسبت به محصولات عادی
هادربادی با اشاره به اینکه این محصولات با تلاش و صرف هزینه بیشتری برای کشاورزان تولید می شوند، افزود: بهره برداران این بخش نیازمند حداقل 20 درصد افزایش قیمت این محصولات نسبت به سایر محصولات هستند.
وی ادامه داد: در صورتی که فرهنگ سازی شود این محصولات از چه ارزش و جایگاهی ببرخوردارند مردم به دلیل تامین سلامت این محصول را حتی با قیمت بالاتر خریداری خواهند کرد.
مدیرکل سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: بهره برداران این بخش هم اکنون جایی برای عرضه محصولات ندارد که مشکل این افراد باید مرتقع شود.
محصولات ارگانیک نیازمند بسته بندی است
معاون برنامه ریزی استاندار خراسان جنوبی هم خواستار بسته بندی و لیبل گذاری این محصولات برای عرضه شد و گفت: به دلیل اهمیت این محصولات در تامین سلامت و فرهنگ سازی آن در بین مردم، باید بسته بندی و لیبل گذاری مشخصی بر روی این محصولات انجام شود.
مجید امینی با بیان اینکه این محصولات به بسته بندی مشخص باید تنها در یک یا چند مکان مشخص عرضه شود، افزود: محل فروش این محصولات باید برای مردم شناخته شده باشد تا منجر به سوء استفاده برخی سودجویان و فروش محصول عادی با قیمت بیشتر به جای محصول سالم نشود./س