ریيس اداره محيط زيست شهرستان سقز از رهاسازي 70 قطعه سنجاب ايراني در دامان طبيعت اين شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از سنندج، قادري با بيان اينكه اين سنجاب هاصبح ديروز از يك قاچاقچي كه قصد داشت آن‌ها را به وسيله يك‌دستگاه سواري سمند از بانه به سقز و سپس به تبريز انتقال دهد كه با كمك نيروي انتظامي و مامورين محيط زيست در ايست و بازرسي روستاي ميرده كشف و ضبط كردند.
وي در ادامه اظهار داشت: اين سنجاب‌ها با دستور قاضي كشيك دادگستري شهرستان سقز عصر روز گذشته در محل زيستگاهشان واقع در جنگل‌هاي مابين سقز و بانه رهاسازي و به دامان طبيعت برگردانده شدند.
قادري مشخصات سنجاب ايراني كه در زبان كردي به آنها (سموره) مي‌گويند، گفت: سنجاب داراي جثه‌ای متوسط، دمی بلند‌ و پشمالو است که از نصف طول بدن بلندتر است. موهای پشت به رنگ خاکستری متمایل به قهوه‌ای و زیر بدن زردرنگ است. رنگ موهای سر و سطح پشتی دم قرمز حنایی و سطح زیرین دم روشن‌تر است. به طور کلی هرچه از نواحی شمالی جنگل‌های زاگرس (کردستان) به طرف جنوب (فارس) پیش برویم از رنگ حنایی دم کاسته می‌شود. به طوری که در قسمت‌های جنوبی، ممکن است رنگ به زرد نخودی تغییر یابد.
وي اندازه سنجاب را از سر و تنه 192 تا 230 میلی‌متر، دم 128 تا 138 میلی‌متر، پا 52 تا 55 میلی‌متر، گوش 27 تا 29 میلی‌متربيان كرد.
قادري زیستگاه سنجاب ها در اين منطقه را جنگل‌های بلوط زاگرس اعلام و اظهار داشت : این سنجاب ها معمولاً درختان بلند و کهنسال بلوط را به درختان کوتاه و پرشاخ و برگ ترجیح می‌دهد.
وي پراکندگی سنجاب در ایران را مناطق جنگلی زاگرس، از سردشت واقع در آذربایجان غربی تا مناطق چهارمحال، لرستان، کهکیلویه و فارس بيان كرد و افزود: در حال حاضر تعداد نسبتاً زیادی از این حیوان در منطقه حفاظت شده دنا مشاهده می‌شود.
قادري ادامه داد: سنجاب معمولاً به صورت انفرادی بر روی درختان زندگی می‌کند، برای تغذیه گاهی اوقاعت روی زمین نیز دیده می‌شود. حیوان بسیار فعال و چابکی است، در موقع احساس خطر به وسیله ناخن‌های بلند و تیزش به سرعت از درختان بالا می‌رود و با استفاده از دم بلند و پشمالویش که به ایجاد تعادل کمک می‌کند از شاخه‌ای به شاخه دیگر می‌پرد، اگر چنانچه از درختان بلند به پائین بیفتد به ندرت مجروح می‌شود. لانه را در سوراخ درختان ایجاد می‌کند و سطح‌ آن را به وسیله علف‌های نرم مفروش می‌سازد. در مناطق سردسیر، زمستان‌ها کمتر مشاهده می‌شود ولی اطلاع دقیقی از خواب زمستانی این حیوان در دست نیست. غذاي سنجاب از دانه، میوه، جوانه، برگ، پوست درختان، و احتمالاً از تخم و جوجه پرندگان تغذیه می‌کند. در موقع غذا خوردن ترجیح می‌دهد که بر روی دو پا بنشیند و غذا را با دست نگه دارد. برای فصل زمستان مقدار زیادی مواد غذایی و به خصوص دانه بلوط را در سوراخ‌های زمین، زیر ریشه، یا سوراخ درختان مخفی می‌کند./س
برچسب ها: آزاد سازی ، سنجاب ، سقز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.