به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، شنیدن صدای ممتد در یك یا هر دو گوش كه نمیدانی از چه منبعی در سرت میپیچد، بسیار آزاردهنده است. وزوز گوش تنها یك نشانه است و به خودی خود بیماری محسوب نمیشود، یعنی حاكی از بروز اختلالاتی در سیستم شنوایی است كه حلزون داخلی گوش را درگیر كرده است.
حال اگر بتوان برای چنین اختلالی علتی پیدا كرد یعنی این مشكل ناشی از مصرف برخی داروها، افزایش فشار خون یا وجود تومور ناشناخته در گوش میانی یا سیستم اعصاب شنوایی تشخیص داده شود، میتوان به درمان آن امیدوار بود، اما چنین اتفاقی فقط در 15 درصد موارد بروز وزوز گوش اتفاق میافتد و به گفته دكتر زهرا جعفری، فارغالتحصیل در رشته علوم اعصاب در بیش از 80 درصد موارد به علتهای ناشناخته و تحت تاثیر زندگی پرتنش و همراه با استرس، افزایش سن، رعایت نكردن بهداشت صوتی، آلودگی صوتی و حتی آلودگی هوا بروز پیدا میكند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران در گفتوگو با جامجم اظهار میكند: پس تلاش برای ایجاد محیط سالم و دوری از استرس و تنش یكی از مهمترین عوامل در پیشگیری و درمان حمایتی وزوز گوش است یعنی در كاهش و كنترل اثرات زیانبار آن موثر است.
صدای وزوز را میشنوی؟یكی از مهمترین عوامل در ایجاد وزوز گوش، زندگی پرتنش و همراه بااسترس است و با توجه به پیرتر شدن جمعیت كشور و تاثیر آلودگی صوتی و آلودگی هوا بر حواس مختلف، احتمال بروز اختلالات عصبی شناختی ازجمله وزوز گوش بیشتر میشود.
تعریف وزوز گوشوزوز گوش، احساس شنیدن صدایی در گوشها یا سر، بدون وجود منبع صدای خارجی محسوب میشود و ممكن است هر یك از ما تاكنون صداهایی مثل وزوز صوت و همهمه را در گوشها یا در سر احساس كرده باشیم كه البته در صورت كوتاه بودن زمان احساس چندان اهمیتی ندارد، ولی اگر بیش از 5 دقیقه طول كشیده و در هفته چند بار تكرار شود و بخصوص با علامتهایی چون كمشنوایی، سردرد و سرگیجه شدید همراه باشد، توجه به آنها از جنبه مراجعه به متخصص گوش، حلق، بینی یا شنواییشناس برای مشاوره و ارزیابی اولیه ضروری است.
شنیدن این صدای همیشگی، چرا؟جالب است بدانید كه وزوز گوش در تمام گروههای سنی حتی در كودكان نیز وجود دارد. البته از آنجا كه تجربه صوتی كودكان كم است، نسبت به شنیدن چنین صدایی ابراز شكایت نمیكنند، اما با بالا رفتن سن افراد، احتمال بروز كمشنوایی و وزوز گوش بیشتر میشود.
تاثیر سبك زندگی در بروز وزوز گوش تاثیر بسیار زیاد سبك زندگی و رعایت نكردن بهداشت صوتی در بروز وزوز گوش را نیاید دست کم گرفت. سبك بد زندگی مانند عادت كردن به محیطهای خیلی ساكت یا خیلی شلوغ باعث تشدید بروز وزوز در گوش میشود و در واقع برخلاف تصور، كسانی كه خود را ایزوله كرده و در محیطهای خیلی ساكت زندگی میكنند نیز از خطر ابتلا به این عارضه به دور نبوده و در برخی موارد حتی بیشتر و شدیدتر دچار وزوز گوش میشوند.
در واقع اگر وزوز گوش ناشی از مصرف دارو، فشار خون بالا و تومورهای سیستم شنوایی نباشد، ناشی از اثرات محیطی و سبك زندگی ناسالم است.
شما محكوم به ابتلای وزوز گوش هستیدشاید برایتان جالب باشد كه بدانید حداكثر سطح شدت صدای مداوم در محیطهای صنعتی و شلوغ در طول یك روز كاری 80 دسیبل است. این در حالی است كه متأسفانه بیشتر كارگران در محیطهای صنعتی در معرض صدای بیش از 80 دسیبل و به صورت ممتد و روزانه بین شش تا هفت ساعت قرار میگیرند كه این امر آنها را مستعد كمشنوایی و وزوز گوش میكند كه متاسفانه این نوع كمشنوایی و وزوز گوش از نوع حسی ـ عصبی بوده و قابلدرمان و برگشتپذیر نیست.
البته اگر در كارخانجات ما شدت صوت اندازهگیری شود و كارگران از محافظهای صوتی استفاده كنند، كمتر شاهد بروز این عارضه در میان آنها خواهیم بود. به بیان دیگر راهكار مناسب برای جلوگیری از ابتلا به وزوز گوش در چنین شرایطی استفاده از گوشیهای مخصوص برای حفاظت گوشها یا استفاده از پلاگهای كوچكی است كه در لاله گوش قرار میگیرد.
همچنین افرادی كه علاقه دارند موسیقی را با صدای بسیار بلند و از طریق گوشی یعنی هدفون و موبایل گوش كنند، بیشتر در معرض كم شنوایی و وزوز گوش هستند.
مراقب مصرف آنتیبیوتیكها باشیدفراموش نكنید كه مصرف برخی داروها برای گوش بخصوص در صورت وجود مواردی از كم شنوایی، وزوز در شخص و اقوام درجه یك وی باید با محدودیت صورت بگیرد. بر این اساس متخصصان علوم اعصاب نسبت به استفاده از آنتیبیوتیكها از خانواده «مایسینها» همچون جنتامایسین هشدار میدهند. این داروهای كنترلكننده عفونت میتواند در افراد مستعد، آسیبهای شنوایی به جا گذارد. پس با بروز هر نوع اختلال شنوایی باید بلافاصله مصرف این داروها راقطع و با پزشك مشورت كرد.
به كمشنوایی عادت میكنیدافراد مثبتنگر، آرام و غیرمضطرب با سرعت بیشتری با تنشهای زندگی روزمره و شرایط پیشبینینشده كنار میآیند و حتی میتوانند كنترل بهتری بر اعصاب و روان خود در صورت بروز هر نوع كمشنوایی و وزوز گوش داشته باشند. برعكس، افراد زود رنج، مضطرب و منفینگر آسیبپذیری و سطح پذیرششان نسبت به تنشها بسیار بیشتر است.
بر این اساس، به افراد دچار وزوز گوش برای كنترل بیشتر بر این عارضه توصیه میشود: اگر دچار وزوز گوش هستید تا حد ممكن از محیطهای پر سر و صدا دوری كنید، داروها را بسیار كنترلشده مصرف كنید و از مشاورههای روانشناسی و آرامش ذهن بهره بگیرید.
گرچه مصرف برخی ویتامینها چون ویتامین C، A و E كنترل دستگاه اعصاب را غنیتر میكند، اما دارویی برای از بین بردن وزوز گوش تلقی نمیشود. البته مصرف نوعی مكمل گیاهی برای تقویت حافظه به افراد بالای 45 سال توصیه میشود (با نام تجاری تاناكان) كه اثرات مثبت آن در كاهش وزوز گوش نیز دیده شده است. البته بهرهگیری از روشهای نوین بازآموزی نیز میتواند در كنار دوری از تنش و اضطراب برای كنترل و كاهش اثرات آزاردهنده وزوز گوش موثر باشد.
طب اسلامی گفت قطره فیجن استفاده کن خوب میشه،استفاده کردم خوب نشد.
گفته حجامت سر انجام بده ،میترسم.
نظراتتون رو خوندم استرس گرفتم چخبرتونه بابا
به خدا امید داشته باشید اینا که چیزی نیس خدا از این بدترشو نده
به امید روزی که راه حل نهایی براش پیدا شه
همه ی مااین دردوداریم لطفأاگه درمانی چیزی میدونین بزارین
بنده 4 سالی هست که با این مشکل وزوز گوش درگیر هستم. وقتی سرباز بودم در اثر صدای شلیک گلوله مبتلا شدم.
اخیرا گفته شده که لیزر درمانی این صدا رو از بین میبره. ی کلینیک توی تهران هست که این دستگاه رو داره من هنوز وقت نکردم برم
یازهرا
ی راه حل هست و اون هم استفاده از دمنوش بادرنجبویه هست..
امیدوارم زودتر خوب شین.
چند جا در مورد تاثیر فوقالعاده این دمنوش نوشته بودن... یکی هم کامنت گذاشته بود که بعد از چند سال وزوز گوش با مصرف این دمنوش از این بیماری خلاص شده بود
و یا حداقل وزوز گوش را به قدری کاهش میدهد که میتوان نادیده گرفت..
البته اضافه کنم یبار مصرف فایده نداره حداقل یک ماه مصرف کنید اگه بهتر شد این روند رو تا درمان کامل ادامه دهید.
به امید درمان شدن .
خدانگهدار.
میشه لطف کنیدبگیدچه قرصی میخورین؟
ممنون
من از سن 15 سالگی صدای وزوز گوش دارم الان 46 سالمه، از زمان آموزشی قبل از جبهه رفتن شروع شد توضیحش مهم نیست این مهمه که بعد از مدتی به این تنیجه رسیدم که هیچ راهی ندارم جز اینکه این موضوع و جزعی از اجبارهای زندگی به حساب بیارم و بهش توجه نکنم، نقصیه که دارم و سالهای طولاتیست که باهاش کنار اومدم.
من يك چند هفته پيش مريضي سختي گرفتم رفتم دكتر با داروهايي كه داد چندروزه خوب شدم ولي يك شب خوابيدم اواسط شب متوجه شدم يك صداي بوق توي گوش چپم ميپيچه تا دو سه روز بهش بي اعتنا بودم و بعد رفتم فوق تخصص گوش گوشمو نگاه كرد گفت هيچي نيست خوب ميشه چند روزه روانيم كرده نميتونم بخوابم عاشق مطالعم ولي نميتونم تمركز كنم توي اين چند وقته استرس زياد داشتم كه دوستان گفتن از استرسه ولي موقعايي كه خونه تنهام به بهترين شكل سعي ميكنم مغزمو خاموش كنم و چند ساعتي ريلكس كنم ولي بازم صداش هست دارم رواني ميشم حاضرم پرده گوشم پاره بشه ولي بتونم يك شب راحت بخوابم
سلام
براى رفع اين مشكل بايد تو سه زمينه اقدام كرد
اول، سبك زندگى، يعنى به موقع خوابيدن و هر روز زير نور خورشيد پياده روى كردن و دورى از استرس و دورى از هدفون و خوردن نآن و موز و انجير و شير
دوم، مراجعه به پزشك فوق تخصص مغز و اعصاب، حواستون باشه كه دكتر عمومى و گوش و حلق و بينى ربطى به اين مشكل نداره
سوم، حتما حتما حتما به طب سوزنى مراجعه كنيد و از روغن بنفشه هم استفاده كنيد
و اينكه هر كس بدن خودشو بهتر ميشناسه، مثلا من شب ها وقتى به سمت راست ميخوابم خيلى بهتر ميشم
و در نهايت اينكه با رعايت و انجام اين موارد شرايط قابل قبولى به دست مياريد و روز به روز بهتر ميشيد
منم باهاش کنار آمدم تا این که به درگاه خدا دعا کردم نماز حاجت از حضرت زهرا خانم الان ۳سال هست که دیگه گوشم سوت نمیکشه
بیماری کلا خوب شده نماز حاجت بخوانید ودعا کنید
سلام،
دوستان يك بنده خدايى بود اين مشكل رو داشت، و گفت بايد ببينيد چه كار كرديد كه اين مشكل براتون پيش اومده، اون كار رو انجام نديد به مرور زمان انشا لله زود خوب ميشيد،
مثلا اين بنده خدا از هدفون استفاده ميكرد و همين باعث اين درد شده بود، هدفون نذاشت ديگه، زود خوب شد
بعضی از روز ها گوشم صدا نمیده یا خیلی صداش کم هست بدلیل انکه شب قبلش خواب کافی داشتم.بنظرم ۹ساعت خواب برای شب تا صبح
کافی باشه.انشاالله همگی شفا پیدا کنیم.
اگر استرس نداشته باشیم و ورزش هم بکنیم
وخواب خوبی هم داشته باشیم،مطمئن باشید که دیگه تو گوشمون صداهای اضافی نمیشنویم.به امید خدا.
. برقراری ارتباط چهره به چهره و گفتگو با انسانهای مثبت نگر .
. گوش دادن به موسیقی با صدای متناسب با میزان وزوز گوش تان .
. داشتن برنامه ی غذایی سرشار از ویتامین ها .
. استفاده از گوشی های پیچی در مکان های پر صدا.
. و...
با آرزوی داشتن زندگی کم دغدغه.
خدا پشت و پناهتون
از دوستان و سروان گرامی که مشکل وزوز گوش و یا منییر دارن دعوت به عمل می آید که در گروه وزوز گوش ایران محیطی صمیمانه دور هم جمع بشیم و از تجربیات خوب یکدیگر در جهت بهبود این بیماری استفاده کنیم .
پرهیز از نمک،فلفل،ادویه،سوسیس،ترشی،مکانهای پر سر وصدا،و پر استرس،نوشابه،شکلات کاکائویی،
انجام دادن:کارهایی مثل ورزش،ریلکس بودن،
خوردن:دم کرده گل گاوزبان،عرق نعنا،عرق بهارنارنج،عرق بیدمشک،در کل چیزهایی بخورید که غذاتون رو هضم کنه،خوردن انار،پرتقال،
امیدوارم به این زودی ها همگی ما صبح که از خواب بلند میشیم دیگه وزوز گوش نداشته باشیم آمین