حسین برزگر افزود: سازمان جهاد كشاورزی با همكاری اداره كل هواشناسی استان چهارمحال و بختیاری در حال اجرای آزمایش روش های مختلف كوتاه مدت مقابله با سرمازدگی و مقایسه اثرات آنهاست.
وی اظهار داشت: بر اساس برخی نتایج حاصله از این آزمایش، آتش بزرگ به دلیل جریان همرفتی كه ایجاد می كند، سرمازدگی را تشدید و در مواقعی خسارت وارده به باغات را افزایش می دهد.
چوم سوزها شب ها و مواقعی از بهار كه خطر سرمازدگی سردرختی ها وجود دارد، هیزم جمع آوری شده را آتش می زنند و دود و گرمای حاصل از این آتش افروزی، با باد به روستاهای پایین درّه نفوذ می كند تا سراسر درّه را دود چوم سوزاندن فرا گیرد و خطر سرمازدگی از میان برداشته شود.
برزگر تصریح كرد: اگر كشاورزان از چوم های كوچك به فاصله های نزدیك در باغات استفاده كنند، تاثیر گذارتر از چوم سوزی بزرگ خواهد بود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزی استان چهارمحال و بختیاری افزود: این آزمایش از اواخر سال گذشته با پیش بینی اعتباری بالغ بر یك میلیارد ریال آغاز شد.
وی گفت: این تحقیق با مشاركت دو محقق و سه كارشناس در باغات شهرستان سامان در حال انجام است.
برزگر خاطر نشان کرد: نتایج نهایی این آزمایش بزودی اعلام می شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزی استان چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: از 278 هزار هكتار اراضی كشاورزی این استان 46 هزار هكتار آن به باغات اختصاص دارد.
سرمازدگی بهاره كه باغات را در معرض تهدید قرار می دهد در استان چهارمحال و بختیاری تاپایان اردیبهشت ماه ادامه دارد كه استفاده از بخاری های باغی و كشت ارقام دیرگل درختان از راهكارهای موثر شناخته شده در این استان برای مقابله با سرمازدگی است. /س