روز جوان، شهادت سروان خلبان «علی اکبر شیرودی»، قطع رابطه رژیم آل سعود با ایران به دستور آمریکا، صدور دستور عقب‌نشینی کامل نیروهای امریکا از ویتنام و ... از مهم‌ترین رخدادهای تاریخ امروز است.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، امروز 8 اردیبهشت 1392 خورشیدی برابر با 17 جمادی‌الثانی 1434 هجری و 28 آوریل 2013 میلادی است. مهمترین رخدادهای تاریخ امروز از این قرار است:

روز جوان
جوان کسی است که مرحله ای به نام بلوغ را پشت سر گذاشته و تغییری کلی پیدا کرده است، زیرا از دنیای بدون دغدغه کودکی خارج و به دنیای پرمسئولیت بزرگ سالی وارد شده است. جوان شخصی است که دوره پستی و ناتوانی کودکی را پشت سر گذاشته و دوره سستی و ناتوانی دیگری به نام پیری را پیش رو دارد.

لذا بهترین، فعال‌ترین و شاداب‌ترین دوره عمر هر انسانی دوره جوانی است. در بین فصول، بهار از زیبایی و جاذبه کم نظیری برخوردار است. بهار فصل سرسبزی، شکفتن و تازگی است. روز ولادت حضرت علی اکبر (ع) به عنوان روز جوان نا مگذاری شده است.

قطع رابطه رژیم آل سعود با جمهوری اسلامی ایران به دستور دولت آمریکا (1367 ش)
پس از قتل عام زائران خانه خدا توسط رژیم آل سعود در نهم مرداد 1366 و وقوع حادثه جمعه خونین مکه، روابط ایران با این کشور به پایین‌ترین حد خود رسید و تعداد دیپلمات‌های ایرانی در عربستان سعودی به حداقل رسید در حالی که اعضای سفارت سعودی در ایران نیز، از مدت‌ها قبل، تهران را ترک کرده بودند. تا اینکه سرانجام روابط سیاسی دو طرف کاملاً قطع شد و حتی در اعزام زائران بیت اللَّه الحرام و حرم شریف نبوی نیز برای چندین سال، وقفه‌ای پدید آمد. اقدام دولت عربستان سعودی برای قطع رابطه با ایران، در راستای همسویی سیاست این رژیم با اربابان آمریکایی خود و به منظور انحراف اذهان مسلمانان جهان از سیاست مخالفت حضور حجاج ایرانی خانه خدا در مراسم حج سال 1367 تفسیر شد.

به سلطنت رسیدن «طغرل بیک» اولین پادشاه سلسلهٔ سلجوقیان در نیشابور (429 ق)
سلجوقیان که نَسَب ایشان به سلجوق بن دَقّاق می‌رسد، طایفه‌ای از ترکمانان غَز بودند که در روزگار سامانیان، در دشت‌های خوارزم و سواحل دریای خزر سکونت داشتند. در حدود سال 416 ق، ترکمانان سلجوقی در ماوراءالنهر سر به عصیان برداشتند ولی از محمود غزنوی شکست خورده، تار و مار شدند. پس از مرگ سلطان محمود غزنوی، در سال 426 ق، قریب ده هزار تن از جنگاوران سلجوقی به سرکردگی طغرل بیک و دیگران از ماوراءالنهر به حدود خراسان آمدند و با سلطان مسعود غزنوی درگیر شدند. این جنگ و جنگ‌های بعدی به ضعف و شکست مسعود غزنوی انجامید. سرانجام طغرل بیک در سال 429 قبه نیشابور آمد و بر تخت سلطنت نشست.

درگذشت «بارع بغدادی» ادیب و شاعر مشهور عرب (524 ق)
ابوعبداللَّه، حسین بن محمد بن عبدالوهاب معروف به بارع بغدادی، ادیبِ مشهور، نحوی، لغوی، قاری و فاضل شهیر عرب در سال 443 قدر بغداد به دنیا آمد. او در علم نحو و لغت از علمای برجستهٔ دوران به شمار می‌رفت و تنها اثر به جای مانده از او، دیوان اشعار اوست. بارع در آخر عمرِ 81 سالهٔ خود، نابینا شد.

تولد «یوهان گوتِنْبرْگْ» دانشمند آلمانی و مخترع ماشین چاپ (1400 م)
اطلاعات زیادی پیرامون شرح حال گوتنبرگ در دسترس نیست. تنها می‌دانیم که او در حدود سال ۱۴۰۰ در شهر ماینز آلمان به دنیا آمد و در اواسط قرن تمام فعالیت خود را وقف هنر چاپ کرد. معروف‌ترین کار او کتاب مقدس گوتنبرگ می‌باشد که حدود سال ۱۴۵۴ در ماینز چاپ شده است. البته نام گوتنبرگ در هیچ یک از کارهای چاپی او، حتی در کتاب مقدس گوتنبرگ که مسلماً با تجهیزات او چاپ شده است، به چشم نمی‌خورد.

گوتنبرگ در سال ۱۴۶۸ در ماینز درگذشت. تقریبا ۲۰ سال پس از نخستین تلاش‌های گوتنبرگ در امر چاپ، این صنعت در ونیز، فلورانس، پاریس و لیون در حدی مختصر و محدود رواج یافت چون دستگاه چاپ گوتنبرگ، هزینه‌های بسیار زیادی داشت در نتیجه تنها برای ثروتمندان قابل دسترسی بود و به همین دلیل تا مدت‌های طولانی استقبال چندانی از آن نشد. ۳۰۰ سال پس از اختراع دستگاه چاپ گوتنبرگ، یک نمایشنامه‌نویس آلمانی به نام آ لوئیس زنه فلدر، چاپ سنگی یا لیتوگرافی را در سال ۱۷۹۶ میلادی اختراع کرد.

امضای قرارداد سیاسی «عَکّا» در جریان جنگ‌های صلیبی (587 ق)
در جریان جنگ‌های صلیبی بین مسلمانان و جنگجویان مسیحی، قرا داد سیاسی «عَکّا» برای تسلیم شهر «عَکّا» به مسیحیان و استرداد سه هزار اسیر مسلمان، بین مسلمانان و مسیحیان به امضا رسید. ولی مسیحیان، اسیرانِ مسلمان را کشته و دوباره جنگ‌های صلیبی آغاز شد که با شکست مسیحیان پایان یافت. شهر عَکّا در سال پانزدهم هجری توسط مسلمانان فتح شده بود اما در سال 497 قبه تسخیر فرنگی‌ها درآمد. این شهر در سال 583 ق توسط صلاح‌الدین ایوبی از صلیبیون باز پس گرفته شد ولی در سال 587 ق باز هم به چنگ فرنگی‌ها افتاد و تاکنون در دست آنان باقی مانده است.

رحلت خاتَمُ المُحدِّثین «حاج میرزا حسین نوری» صاحب مُستَدْرَکُ الوسایل (1320 ق)
میرزا حسین بن محمد تقی نوری در سال 1254 قدر شهرستان نور در مازندران به دنیا آمد. میرزای نوری در ترویج اصول مذهب جعفری و نشر آثار ائمهٔ اطهار (ع)، کوشش بسیار کرد. همچنین این عالم فاضل در عبادت، پرهیزگاری، تقوی و کمالات نفسانی، انسانی نمونه بود. از آثار وی: مُستَدرک الوسایل در فقه (در 3 جلد) است که به جهت تألیف این کتاب به ایشان «صاحب مُستَدرَکُ الوَسایل» می‌گویند. مَعالِمُ الصَّبر، جَنَّةُالمأوی و نَفَسُ الرَّحمن فی فضائلِ سَلمان، نیز از اوست.
 ایشان پدر همسر شهید شیخ فضل اللَّه نوری، عالم مبارز و آگاه دوران مشروطه بود و بسیاری از کتب نفیس میرزا حسین، نزد فرزندانِ شیخ فضل‌اللَّه نوری، ماند. بعدها مقداری از این کتاب‌ها، توسط آیت اللَّه بروجردی خریداری و به کتابخانهٔ معظم له در نجف اشرف منتقل شد. میرزا حسین نوری سرانجام در 17 یا 27 جمادی‌الثانی سال 1320 قدر 66 سالگی بدرود حیات گفت و در نجف اشرف مدفون گشت.

اعدام «بنیتو موسولینی» دیکتاتور فاشیست توسط میهن‌پرستان ایتالیا (1945 م)
بنیتو موسولینی دیکتاتور پیشین ایتالیا در 20 ژوئیه 1883 م در خانواده فقیری در شمال ایتالیا متولد شد. وی پس از پایان تحصیلات دانشگاهی، به روزنامه‌نگاری روی آورد. موسولینی در 23 مارس سال 1919 م با استفاده از شورش‌ها و هرج و مرج موجود در ایتالیا، حزب فاشیست را به وجود آورد و رهبری آن را بر عهده گرفت. با آغاز جنگ جهانی دوم در سال 1939 م موسولینی رسماً حمایت خود را از هیتلر اعلام کرد و سال بعد نیز آشکارا، ارتش ایتالیا را وارد صحنه‌های جنگ نمود. وی پس از یک رشته پیروزی‌ها و شکست‌ها و اشغال ایتالیا، در 25 ژوئیه 1943 م، از طرف پادشاه، بر کنار شد و از آن پس سیاست ایتالیا، علیه آلمان ادامه یافت.

موسولینی پس از برکناری، در نقطه‌ای در یک‌صد کیلومتری رم زندانی شده بود اما با کمک خلبانان ورزیده آلمانی در 12 سپتامبر 1943 م آزاد شد. عمر حکومت جمهوری موسولینی هم بیش از پانزده ماه به طول نینجامید و موسولینی به دنبال پیشروی نیروهای متفقین به شمال ایتالیا، متواری شد. در نهایت، بنیتو موسولینی در حین فرار در لباس سربازان آلمانی، در 28 آوریل 1945 متوسط یک گروه از پارتیزان‌های مخالف، شناسایی و دستگیر گردید و پس از یک محاکمه کوتاه، در 62 سالگی اعدام شد. پس از تیرباران موسولینی و کلارا پتاچی، معشوقه‌اش، جنازه‌های آن دو را به صورت وارونه در ملأ عام به نمایش گذاشتند.

مداخله نظامی امریکا در کشور دومینیکن واقع در امریکای مرکزی (1965 م)
پس از شدت یافتن درگیری‌ها و خشونت‌های داخلی میان گروه‌های چپ و راست و نظامیان در دومینیکن، در 28 آوریل 1965 م نیروهای امریکایی در دومینیکن پیاده شده و این کشور را به بهانه حمایت از اتباع خویش اشغال نمودند؛ اما در مدت زمانی کوتاه، 1500 تفنگدار امریکایی به چهل هزار نفر افزایش یافتند و با حمایت 37 رزم ناو، دومینیکن را محاصره کردند. جانسون، رئیس‌جمهور امریکا، با نقض صریح منشور سازمان کشورهای امریکایی که مداخله مستقیم و غیرمستقیم به هر دلیل در امور داخلی یا خارجی هر یک از کشورهای عضو را ممنوع کرده بود، تفنگ‌داران دریایی و لشکر 82 هوابُرد خود را روانه این کشور امریکای مرکزی کرده بود. نیروهای نظامی امریکا سرانجام با تشکیل دولتی متشکل از انقلابیون و عوامل طرفدار امریکا، مجبور به خروج از دومینیکن شدند.

صدور دستور عقب‌نشینی کامل نیروهای امریکا از ویتنام (1975 م)
پس از خروج استعمارگران فرانسوی از ویتنام و انعقاد معاهده ژنو در 20 ژوئیه 1954 م، به منظور تقسیم ویتنام به دو قسمت شمالی و جنوبی، اغتشاش و هرج و مرج در این کشور ایجاد شد. از این رو امریکا به بهانه اجرای مفاد عهدنامه ژنو، نیروهای خود را وارد ویتنام ساخت. ادامه این روند باعث شعله‌ور شدن آتش جنگ امریکا و ویتنام شمالی گردید و تلفات سنگینی به دو طرف وارد شد. طولانی شدن جنگ، هزینه‌های سرسام‌آور این لشکرکشی بی‌نتیجه و گسترش اعتراضات مردم، سردمداران امریکا را وادار ساخت تا برای پایان جنگ فکری بکنند.
با روی کار آمدن ریچارد نیکسون، تلاش‌ها برای پایان دادن به دخالت نظامی امریکا ابعاد وسیعی یافت و در نهایت در 28 آوریل 1975 م، وی دستور عقب‌نشینی کامل نیروهای امریکایی از ویتنام را صادر کرد. در طی جنگ امریکا علیه ویتنام که بیش از ده سال به طول انجامید، بیش از سه میلیون ویتنامی و پنجاه هزار امریکایی کشته و چندین برابر آن، مجروح شدند.

شهادت سروان خلبان «علی اکبر شیرودی» (1360 ش)
شهید علی اکبر شیرودی از خلبانان ماهر و متعهد هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران بود. شهید شیرودی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با مزدوران بیگانه و منافقین در غرب ایران مقابله کرد و در پاک‌سازی این منطقه از عناصر آشوب گر وابسته به بیگانگان، نقش بسزایی داشت.

با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، سروان شیرودی به صف رزمندگان پیوست و بارها مواضع دشمن بعثی را در سخت‌ترین شرایط، هدف حملات هوایی قرار داد. شهید شیرودی در یکی از این عملیات‌ها، پس از انجام موفقیت‌آمیز مأموریت خود، به آرزوی دیرینه‌اش یعنی شهادت در راه خدا رسید. او علاوه بر کاردانی در زمینه‌های نظامی، فردی خود ساخته و با اخلاص بود.

مروری بر برخی از رخدادهای دیگر امروز
1925: کردهای ترکیه به جنگ با نیروهای این کشور که دران زمان نوبنیاد بود پایان دادند.
1950: دولت استرالیا ظاهرا به اصرار دولت آمریکا حزب کمونیست آن کشور را غیر قانونی اعلام کرد.
1980: سه روز پس از شکست ماموریت کماندوهای آمریکائی در صحرای طبس، سای روس ونس وزیر امور خارجه این کشور که از قبل با این عملیات مخالف بود کناره گیری کرد.

برای مشاهده مجله شبانه اینجا کلیک کنید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار