عاليه حکيم، کارشناس ارشد برنامه ريزي توريسم در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، با اشاره به تاثير درآمدي گردشگري در توليد ناخالص ملي، گفت: مسافرت و جهانگردي نقش مهمي در توليد ناخالص ملي دارد. گردشگري علاوه بر ايجاد اشتغال موجب درآمدزايي ملي شده که از آن درآمد ارزي حاصل مي شود، بنابراين در صورتي که سياست گردشگري به گونه اي باشد که در راستاي افزايش شمار گردشگران خراجي باشد، در اين صورت درآمدزايي ارزي چند برابر مي شود.
حکيم درآمدزايي ارزي گردشگري را نيازمند تقويت زيرساختها دانست و گفت: بخش اعظم درآمدهاي ناشي از گردشگري بيشتر به مناطقي از جهان اختصاص دارد که از اوضاع اقتصادي و رفاهي بهتري نسبت به ديگر کشورها برخوردارند، پس افزايش درآمد ارزي گردشگري نيازمند تقويت زيرساخت هاي گردشگري است.
اين کارشناس به ميزان درآمدزايي ارزي ايران و ساير کشورها توجه کرد و گفت: آمارهاي درآمد ارزي در ايران و ساير کشورها نشان مي دهد، با توجه به جاذبه هاي فراوان گردشگري در ايران، به دليل ضعف زيرساخت ها جذب گردشگري خارجي در ايران براي افزايش درآمد با مشکل مواجه است.
حکيم تاکيد کرد: در کنار برخي عوامل مانند تعبيرات توليد ناخالص ملي و تراز پرداختها نوسان نرخ تبديل ارز تا حدود زيادي سبب روندهاي انشعابي در مخارج گردشگري توسط گردشگران است و عدم ثبات بازار ارز سبب کاهش گردشگران خارجي مي شود.
وي خاطرنشان کرد: برنامه ريزي دقيق در امر توريسم خارجي در کشور نياز اساسي صنعت گردشگري است تا در شرايط بحراني ناشي از نوسان قيمت ارز هم بتوان به حضور درآمدزاي گردشگر خارجي در کشور اميدوار بود./عب