محمدرضا کشتگر متخصص انکولوژیست و استاد دانشگاه USL انگلیس در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: تحولات خوبی در زمینه درمان سرطان سینه در تمام دنیا صورت گرفته است. متأسفانه سرطان سینه در کشور ما شایع است ولی با اطلاع رسانی به افراد توانستیم تشخیص زودرس را برای بیماران داشته باشیم. پیشرفت در درمان باعث شده که درصد و مرگ و میر در بیماران مبتلا به سرطان سینه کاهش یابد.
وی درخصوص روش های جدید درمان در خصوص سرطان سینه گفت: یکی از این روش ها استفاده از رادیوتراپی هنگام عمل جراحی برای تمام بیماران است .تاباندن اشعه در حین عمل باعث می شود که بیمار تا شش هفته دیگر احتیاجی به رادیوتراپی نداشته باشد و صرفه جویی در هزینه و وقت بیمار صورت گیرد.
کشتگر به روش دیگر درمان سرطان با استفاده از نور اشاره كرد و اظهار داشت: این روش در مراحل تحقیقاتی است. در واقع در این روش نور از بیرون روی سلولهای سرطانی تابانده شده تا سلولهای سرطانی از بین برود. اگر این روش موفقیت آمیز شود می تواند در 10 سال آینده در درمان سرطان سینه بدون جراحی و استفاده از تیغ جراحی تحولاتی نو را پدید آورد.
استاد دانشگاه USL انگلیس به روش دیگر مورد استفاده در درمان سرطان اشاره و تأکید کرد: در حال حاضر یکی از مشکلات بیماران مبتلا به سرطان سینه که تحت عمل جراحی قرار می گیرند ورم دست است که این امر به علت برداشتن کل غدد لنفاوی زیر بغل بوده ولی در روش جدید جراحی هنگام عمل جراحی از یکی از غدد لنفاوی نمونه برداری می شود و همان موقع به آزمایشگاه فرستاده می شود تا از سرطانی بودن یا نبودن غدد اطلاع حاصل شود که در صورت سرطانی نبودن دیگر احتیاجی به برداشتن غدد لنفاوی نیست و از این طریق بتوان جلوی ورم دست در بیمار گرفت. /ز2