بی اطلاعی و سود جویی برخی از کشاورزان منجر به باقی ماندن و نفوذ سموم در محلات کشاورزی شده است.

دکتر عفوتیان رئیس اداره بهداشت کشاورزی وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار  علمي باشگاه خبرنگاران :  یکی از وظایفی قانون برنامه پنجم بر عهده وزارت کشاورزی قرار داده کاهش سموم در مواد غذایی مصرفی مردم است که در این زمینه فعالیت ها و برنامه هایی توسط وزارت کشاورزی و وزارت بهداشت انجام شده است.

وی گفت: هیات نظارتی با حضور نمایندگان از وزارت بهداشت بحث اعمال کاهش آفت کشی ها و سموم را در مواد غذایی به طور جدی پیگری می کنند باید توجه داشت که هر چه نظارت ما هم قوی باشد ولی کشاورزانی به خاطر بی اطلاعی و سودجویی و جلوگیری از چند بار سم پاشی از یک سم که مخصوص صیفی جات یا میوه جات مخصوص است برای مورد توصیه شده استفاده نمی کنند و همین امر باعث باقی ماندن سموم روی محصولات می شود.

وی ادامه داد: در مورد استفاده از سموم برای هر محصول کشاورزی سازو كار مشخصی وجود دارد به طوری که با توجه به نوع بافت و زمان رسیدن محصول سموم آن مشخص می شود وقتی یک سم برای محصولی دیگر استفاده می شود ممکن است حتی بعد از برداشت محصول سم در آن باقی بماند.

وی در پاسخ به این سوال که با این شرایط باید پوست میوه ها را قبل از خوردن جدا کرد عنوان کرد: چنین چیزی  اصلا تایید شده نیست چرا اگر باقی ماندن آفتکش روی سطح میوه وجود داشته باشد می توان آن را با شست و شو برطرف کرد ولی اگر آفت کشی استفاده نشده باشد که به درون بافت گیاه نفوذ کرده باشد قطعا نمی توان با پوست کردن آلودگی آن را برطرف کرد./ع2

برچسب ها: کشاورزی ، آفتکش ، آلودگی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار