به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران ؛مجید حاجی فرجی در مورد برگزاری دومین کارگاه آموزشی کارشناسان تغذیه در ICU اظهار داشت: با توجه به اهمیت و ضرورت حضور کارشناسان تغذیه و همیاری آنها در تیم پزشکی بخشهای ICU وزارت بهداشت از یک سال و نیم پیش طرحی را با عنوان «آموزش تغذیه در ICU» برای کارشناسان مستقر در بیمارستانهای کشور مطرح کرد.
وی ادامه داد: طی این طرح نخستین کارگاه آموزشی با همکاری وزارت بهداشت، انستیتو تحقیقات تغذیه و دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای کارشناسان منتخب تغذیه بیمارستانهای کشور سال گذشته در مشهد به اجرا در آمد.
به گفته حاجی فرجی کارشناسان و متخصصان تغذیه در دو مرحله تئوری و عملی طی چند روز در بخشهای ICU حضور یافته و مهارتهای لازم تغذیهای را فرا گرفتند.
این متخصص تعذیه تأکید کرد: امسال نیز دومین کارگروه آموزشی به میزبانی انستیتو تحقیقات تغذیهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از امروز به مدت 4 روز برگزار میشود.
وی گفت: دورههای تئوری نقش تغذیه در ICU بازنگری و با نگاه کاربردیتر تدوین شده است چرا که اولین وظیفه کارشناسان تغذیه در بخش ICUنگهداری و حفظ جان بیمار است.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه به سرفصلهای آموزشی اشاره کرد و گفت: شناخت پاتوبیولوژی و وضعیت بیمار، توجه به حفظ وزن و رساندن املاح و مواد مغذی به بیماران خاص، ارزیابی روزانه تغذیه بیمار از جمله نکات حائز اهمیت در این آموزشهاست.
وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که اکثر بیمارانی که در ICUبستری میشوند شرایط خاص مانند سوختگی، تروما، فشار خون بالا، مشکلات کلیوی یا دیابت دارند و سطح هوشیاری آنها یا تنفس با مشکل روبروست تغذیه آنها نیز باید با شرایط خاص انجام شود.
حاجی فرجی تصریح کرد: معمولاً تجویز مواد مغذی از طریق سوند یا از راه وریدی برای این بیماران صورت میگیرد که نیاز به مهارتهای خاص دارد./ع2