احمد احمدی فر در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز افزود: مالچ از موادی مانند شلتوک برنج، کاه و کلش گندم، پوست چوب بلال خُرد شده و ساقه های خُرد شده حاصل از هرس درختان تشکیل می شود.
وی تصریح کرد: استفاده از مالچ در زراعت، باغبانی، تثبیت ماسه های روان، حفاظت از خاک و توسعه فضای سبز مرسوم است.
احمدی فر ادامه داد: حاصلخیز شدن خاک با مصرف مالچ های آلی امکانپذیر است.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ضمن بیان مهم ترین ویژگی های مالچ در اراضی زراعی و باغی یادآور شد: کارشناسان متعادل شدن حرارت خاک، کاهش فشردگی خاک و کاهش فرسایش خاک توسط باد و آب را از مزایای اصلی بهره گیری از مالچ در کشاورزی عنوان نموده اند.
وی با اشاره ای به تاثیر بهینه مالچ در ریشه گیاهان افزود: نباید فراموش کنیم که از مالچ در افزایش حجم ریشه گیاهان نیز می توان بهره گرفت.
احمدی فر مالچ را پوششی سودمند برای جلوگیری ز توسعه علف های هرز در باغ و یا مزرعه دانست و گفت: جلوگیری از رشد و توسعه علف های هرز از مهم ترین مزایای مالچ است.
وی تاکید کرد: در خاک هایی که زهکشی ندارد و یا خاک هایی با بافت سنگین، بهتر است که از مالچ های معدنی نظیر سنگریزه، سنگ های مصنوعی و امثال آنها استفاده شود./س