مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت:کاهش مصرف آب با در نظر گرفتن ظرفیت نگهداری آب در خاک با بهره گیری از مالچ به اثبات رسیده است.

احمد احمدی فر در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز افزود: مالچ از موادی مانند شلتوک برنج، کاه و کلش گندم، پوست چوب بلال خُرد شده و ساقه های خُرد شده حاصل از هرس درختان تشکیل می شود.

وی تصریح کرد: استفاده از مالچ در زراعت، باغبانی، تثبیت ماسه های روان، حفاظت از خاک و توسعه فضای سبز مرسوم است.

احمدی فر ادامه داد: حاصلخیز شدن خاک با مصرف مالچ های آلی امکانپذیر است.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ضمن بیان مهم ترین ویژگی های مالچ در اراضی زراعی و باغی یادآور شد: کارشناسان متعادل شدن حرارت خاک، کاهش فشردگی خاک و کاهش فرسایش خاک توسط باد و آب را از مزایای اصلی بهره گیری از مالچ در کشاورزی عنوان نموده اند.

وی با اشاره ای به تاثیر بهینه مالچ در ریشه گیاهان افزود: نباید فراموش کنیم که از مالچ در افزایش حجم ریشه گیاهان نیز می توان بهره گرفت.

احمدی فر مالچ را پوششی سودمند برای جلوگیری ز توسعه علف های هرز در باغ و یا مزرعه دانست و گفت: جلوگیری از رشد و توسعه علف های هرز از مهم ترین مزایای مالچ است.

وی تاکید کرد: در خاک هایی که زهکشی ندارد و یا خاک هایی با بافت سنگین، بهتر است که از مالچ های معدنی نظیر سنگریزه، سنگ های مصنوعی و امثال آنها استفاده شود./س

برچسب ها: افزایش ، ظرفیت ، خاک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.