سوختگی ها از جمله علل شایع آسیب قرنیه هستند، اکنون بازسازی قرنیه به کمک سلولهای بنیادی در بیمارستان فارابی انجام می شود، اما هنوز استفاده از سلولهای بنیادی در مواردی که منجر به تخلیه کامل چشم می شود، در حد رویاست و محققان به آن دست نیافته اند.

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از دبیر خانه سمینار چشم پزشکی فارابی، دکتر احد خوش زبان ضمن اعلام خبر برگزاری نوزدهمین سمینار سالیانه بیمارستان چشم پزشکی فارابی از چهارم تا ششم اردیبهشت ماه سال آتی در محل هتل المپیک تهران گفت: در خلال برگزاری کنگره، چهار پانل تخصصی حول محور سلولهای بنیادی با عناوین " کاربرد سلولهای بنیادی در چشم پزشکی" ، "کاربرد سلولهای بنیادی در دندان پزشکی" ، "سلولهای بنیادی و ژنتیک" و " کاربردهای نوین سلولهای بنیادی" نیز تدارک دیده شده است.

وی ادامه داد: تعداد مقالات رسیده به این بخش قابل توجه بود که از میان بیش از 30 مقاله برای ارائه به شکل سخنرانی و حدود 25 مقاله برای ارائه به شکل پوستر برگزیده شده‌اند.
ایشان ابراز امیدواری کرد برگزاری چنین گردهمایی‌های علمی به تلفیق و مجاورت هرچه بیشتر علوم پایه و بخش بالینی بیانجامد.

خوش زبان با بیان اینکه همه پزشکان مخاطب و گروه هدف ما در این پانل های تخصصی هستند گفت: امتیاز بازآموزی مناسبی برای سمینار در نظر گرفته شده است.
به گفته وی انواع کاربردهای سلولهای بنیادی در شاخه‌های مختلف چشم پزشکی از جمله اعصاب بینایی، شبکیه و قرنیه در پانل تخصصی "کاربرد سلولهای بنیادی در چشم پزشکی" مورد بحث قرار می‌گیرند.

رئیس واحد فراوری سلولهای بنیادی بیمارستان فارابی بیشترین کاربرد سلولهای بنیادی را در حوزه چشم پزشکی مربوط به "بازسازی قرنیه" دانست و گفت: البته در حال حاضر تحقیقاتی بر روی رفع بیماری‌ها و مشکلات شبکیه و همچنین اعصاب بینایی به کمک سلولهای بنیادی در جریان است.

خوش زبان در پاسخ به اینکه آیا با توجه به قرار گرفتن در آستانه برگزاری آیین سنتی "چهارشنبه سوری" و آمار قابل توجه سوانح چشمی، سلولهای بنیادی در درمان و ترمیم پلک و قرنیه آسیب دیده بکارگرفته می شوند، گفت: سوختگی ها از جمله علل شایع آسیب قرنیه هستند، اکنون بازسازی قرنیه به کمک سلولهای بنیادی در بیمارستان فارابی انجام می شود، اما هنوز استفاده از سلولهای بنیادی در مواردی که منجر به تخلیه کامل چشم می شود، در حد رویاست و محققان به آن دست نیافته اند.

ایشان در ادامه از انجام تحقیقاتی بر روی بازسازی علوم اعصاب بینایی خبر داد و ابراز امیدواری کرد با نتیجه بخش بودن روند تحقیقات، در آینده شاهد بازگرداندن نعمت بینایی به برخی بیماران شویم.
علاقه مندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 55421112-021 تماس حاصل نموده و یا به پایگاه اینترنتی www.fham.org مراجعه کنند./ح
           
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار