به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان؛ پژمان علوينژاد اظهار كرد: عارضه كبد چرب زماني ايجاد ميشود كه چربي به صورت نامناسب در بافت كبد تجمع يابد؛ اين چربي ميتواند كاركرد سلولها را مختل كند و بعدها به سيروز كبدي تبديل شود.
وي افزود: از عوامل ابتلا به اين بيماري ميتوان به زندگي بيتحرك شهري، رژيم غذايي غربي و چاقي زياد اشاره كرد. مازاد كالري مصرفي فردي كه فعاليت ندارد، در كبد تجمع يافته و در درازمدت سيروز كبدي ايجاد ميشود.
علوينژاد عنوان كرد: عارضه كبد چرب در زندگي امروزه به صورت اپيدمي پيشرفت كرده است و طي سالها به عنوان قاتل خاموش خود را نشان ميدهد.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جنديشاپور اهواز گفت: 10 تا 15 درصد افرادي كه كبد چرب دارند بعدها به نارسايي كبدي دچار ميشوند و به تبع آن شانس ابتلا به سرطان كبد، سرطان روده بزرگ و بيماريهاي قلبي و عروقي نيز افزايش مييابد.
وي افزود: زماني كه داروهاي متعددي براي بيماري تجويز شد، نشاندهنده اين است كه درمان قطعي براي اين بيماري وجود ندارد و به همين دليل، درمان اين بيماران تنها رعايت الگوي اصلاحشده مواد غذايي و ورزش است. هفتهاي سه مرتبه ورزش به مدت 30 تا 45 دقيقه براي اين بيماران ضروري است. استفاده از ميوه و سبزيجات نيز توصيه ميشود و در كنار اينها بايد از مصرف سيگار، فستفود و غذاهاي سرخكرده و الكل خودداري كرد.
علوينژاد با تصريح اينكه بسياري از افراد از كبد چرب خود بياطلاع هستند، ادامه داد: كبد چرب بدون علامت است و فرد پس از سالها با نارسايي كبد، متوجه وجود اين بيماري ميشود.
وي گفت: افراد ميتوانند با چكاب سالانه خود از ابتلا به اين بيماري جلوگيري كنند./ب