بنابر بررسی‌های صورت گرفته در 33 کشور جهان طی بازه زمانی 1993 تا 2010، نگرانی‌های زیست محیطی به طور شگفت انگیزی در میان اولویت‌های نخست مردم جهان قرار نداشته است.



به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، بنابر بررسی‌های صورت گرفته در 33 کشور جهان طی بازه زمانی 1993 تا 2010، نگرانی‌های زیست محیطی به طور شگفت انگیزی در میان اولویت‌های نخست مردم جهان قرار نداشته است. به گفته "تام اسمیت"، مدیر کل "برنامه پیمایش اجتماعی بین المللی" (ISSP) که مسئولیت انجام این پژوهش را بر عهده داشته، یکی از دلایلی که به جایگاه پایین تغییرات آب و هوایی در اولویت‌های مردم منجر شده با این باور در ارتباط است که تغییرات آب و هوایی به طور مستقیم بر آنها تاثیرگذار نیست.

بنابر گزارش ISSP، در شرایطی که 14.6 درصد از مردم مساله محیط زیست را مهمترین موضوع برای کشور خود عنوان کرده‌اند، تنها 9 درصد آن را به عنوان اولویت نخست تاثیرگذار بر خود دانسته‌اند. بررسی‌های هماهنگ شده ISSP، نخستین و تنها نمونه‌هایی تاکنون هستند که نگرش بلند مدت به موضوعات زیست محیطی در کل و تغیییرات آب و هوایی به طور خاص را در مقیاس بین المللی مورد مطالعه قرار داده‌اند.

در طی این نظرسنجی‌ها از مردم درباره اهمیت نسبی هشت موضوع شامل مراقبت‌های بهداشتی و درمانی، تحصیلات، جرم و جنایت، محیط زیست، مهاجرت، اقتصاد، تروریسم و فقر پرسش شده است. بر همین اساس، در اولویت قرار دادن نگرانی‌های اقتصادی مردم نسبت به نگرانی‌های زیست محیطی پنج برابر بیشتر بوده است. افزون بر این، شرکت کنندگان مساله تغییرات آب و هوایی را بیشتر یک مشکل ملی تا یک نگرانی شخصی عنوان کرده‌اند.

بنابر نتایج بررسی‌های صورت گرفته، اقتصاد در 15 کشور جهان جایگاه نخست را به خود اختصاص داده و پس از آن، مراقبت‌های بهداشتی و درمانی در هشت کشور، تحصیلات در شش کشور، فقر در دو کشور و تروریسم و جرم و جنایت هر کدام در یک کشور اولویت نخست مردم بوده‌اند. طی این پژوهش که 17 سال به طول انجامیده، مهاجرت و محیط زیست در هیچ کشوری اولویت نخست نبوده که نکته‌ای جالب توجه محسوب می شود. به عنوان مثال، در آمریکا اقتصاد اولویت نخست و محیط زیست در رتبه ششم قرار داشته است.
منبع : زیست نیوز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.