به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ، عبدالامیر رضایی در جلسه توجیهی آموزشی طرح هدفمندسازی واکسیناسیون شاربن در کرمان اظهار داشت: استراتژی مبارزه و کنترل بیماریها به ویژه بیماریهای مشترک باید مورد بازنگری قرار گیرد.
وی با بیان اینکه ارتقای خدمات دامپزشکی در بحث مبارزه و کنترل بیماریهای دامی و مشترک بین انسان و دام از اهداف بازنگری در این استراتژی است، افزود: اجرای طرح هدفمندسازی برای برخی واکسنهای دیگر دامی در دست بررسی است.
رضایی بیان داشت: آموزش جامعه هدف و همکاری با سایر دستگاهها و ارگانها از جمله بهداشت و محیط زیست در اجرای این طرحها از اهمیت بالایی برخوردار است.
بیژن دهقانی مدیرکل دامپزشکی استان کرمان در این جلسه پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام را یکی از حساسترین وظایف دامپزشکی دانست و اظهار داشت: واکسیناسیون دام یکی از روشهای پیشگیری از بیماریهای دامی و مشترک بین انسان و دام است.
وی افزود: واکسیناسیون علیه بیماریها باید بر اساس دستورالعملها صورت پذیرد و با اجرای طرح هدفمندسازی واکسیناسیون شاربن «سیاه زخم» در واقع سعی در صرف هزینه و انجام اقدامات لازم در زمان و مکان مناسب و حذف واکسیناسیون بدون توجیه علمی است.
دهقانی تصریح کرد: بر اساس قوانین بینالمللی چنانچه به مدت سه سال وقوع شاربن «سیاه زخم» در جمعیت دامی و انسانی گزارش نشود، میتوان آن منطقه را کنترل شده و عاری از بیماری اعلام کرد.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان بیان داشت: حذف هزینههای واکسیناسیون غیر ضروری و غیرهدفمند و هدایت این هزینهها به سمت پایش هوشمند بیماری شاربن از اهداف این طرح است.
رئیس اداره بررسی و مراقبت از بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمان هم در این نشست اظهار داشت: طرح هدفمندسازی واکسیناسیون شاربن از ابتدای سال در تعدادی از استانهای کشور با هدف قطع واکسیناسیون غیر ضروری و حرکت به سمت مبارزه و کنترل بیماری به صورت کانونی در حال اجرا است.
صدیقه کاظمینیا با اشاره به اینکه استان کرمان از ابتدای سال این طرح را در 9 شهرستان به اجرا گذاشته است، افزود: در این شهرستانها مبارزه و کنترل بیماری شاربن به صورت مراقبت و پایش صورت میگیرد.