به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ لیلا شورورزی ، کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور اظهار داشت: رنگ قرمز گوجهفرنگي به علت وجود رنگدانهاي گياهي بهنام ليكوپن است که از قویترين آنتياكسيدانهاي موجود در گوجهفرنگي به حساب ميآيد و داراي مقادير قابل توجهي ويتامين ث، پتاسيم و فيبر غذايي است.
لیلا شورورزی افزود: افرادي كه در هفته هفت واحد يا بيشتر گوجهفرنگي متوسط مصرف ميكنند 60 درصد كمتر در معرض ابتلا به سرطانهاي مري، معده، دهان و روده بزرگ قرار ميگيرند.
کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: آنتياكسيدانهاي موجود در گوجهفرنگي از آسيب مفاصل، ماهيچهها، سكتههاي قلبي و مغزي در سالمندان جلوگيري ميكند.
شورورزی با اشاره به اینکه احتمال بروز سكتههاي قلبي در مرداني كه ذخاير ليكوپن بيشتري دارند به نصف كاهش مییابد، گفت: گوجهفرنگي يکي از سبزيهايي است که مصرف آن به مردان توصيه ميشود.
وی بیان کرد: کاروتنوييدها و بهويژه ليکوپن اصليترين آنتياکسيدان گوجهفرنگي هستند و در كنار ترکيبات فنوليک موجود خواص ضد سرطاني را به اين ماده غذايي دادهاند.
کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور با بیان اینکه مصرف گوجهفرنگی براي تناسب اندام توصيه ميشود، خاطرنشان کرد: يک گوجه رسيده متوسط 123 گرم وزن دارد که دارای 22 کيلوکالري، 1/1 گرم پروتئين، 8/4 گرم قند، 3/0 گرم چربي و 5/1 گرم فيبر است.
شورورزی یادآور شد: اين ترکيبات نه تنها در گوجه بلکه در تمامي فرآوردههاي به دست آمده از اين سبزي نيز موجود است بهطور مثال 15 ميليليتر سسگوجه 80 ميليگرم و کچاپ 170 ميليگرم سديم دارند که بيشتر از ميزان سديم مورد نياز بدن در روز است، بنا بر اين برخلاف گوجهفرنگي تازه، در خوردن فرآوردههاي آن بايد حد اعتدال را رعايت کرد.
وی اضافه کرد: مصرف تنها دو هفته آب گوجه فرنگی بهطور مرتب، مقاومت سلولها را در برابر اکسيداسيون افزايش داده و مانع از بروز سرطان پروستات در افراد ميشود./ح