به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از کرمان ، نام جوهر نمك يا همان كربنات سديم که البته به سنگ قليا هم معروفه را كمتر كسي است كه نشنيده يا نديده باشد.
اين ماده داراي طعم قليايي خنك است و از خاكستر بسياري از گياهان قابل استحصال است مصريان باستان از جوهر نمك تركيبي ساخته بودند كه به جاي صابون براي شستشو بكار مي بردند.
نيكلانس دبانس شيميدان فرانسوي در سال 1791جوهر نمك را به شكل امروزي ساخت. جان دوييت و آستين چرچ هم از اولين كساني بودند كه كارخانه توليد جوهر نمك را راه اندازي كردند.
اما با این همه توصیف مردم ما از جوهر نمك دل خوشي ندارند چون قوت(نان) اغلب ما مردم هميشه در معرض اين ماده شيميايي است که نانوایان به جای خمیر ترش به خمیر اضافه می کنند و بسياري از بيماريهاي معده مردم نیز براثر همين ماده است .
جوهر نمک به فریاد کشاورزان رسید !
اما چه شد که سخن به اینجا رسید ؟ در زمان تحريم ها و هنگامه ای كه آفت شيره خشك پسته(پسيل پسته)روزگار باغداران پسته را سياه كرده است و سمومي كه هيچ دردي از دل باغدار بر نمي دارند و هر روز این آفت ها به این سموم مقاوم می شوند همین جوهر نمک به فریاد کشاورزان رسید .
حاج آقا چاهخويي یکی از کشاورزان منطقه انار از اين ماده براي مبارزه و شستن باغش استفاده كرده و اتفاقا نتيجه اي وراي آنچه فكر مي كرد گرفت .ديگر پسيل مهمان ناخوانده باغش نشده ، درختانش تميز و سرحال اند ؛ رنگ شفاف برگ و سرشاخه هايش بدليل شويندگي و قليايي بودن اين ماده ، اين باغ را از دیگر باغ ها متمايز کرده و این کار هيچگونه عارضه اي مبني بر ريزش يا چروكيده شدن جوانه ها ، برگ و گل بنا به گفته باغدار به دنبال نداشت .
با کارشناس موسسه تحقیقات پسته کشور در این خصوص گفتگو کردیم حیدر معصومی گفت : وجود شیره ی روی برگ درختان و خوشه پسته باعث می شود آفات مکنده پسته (پسیل پسته ) از این شیره تغذیه کنند و آسیبهای جدی از جمله قطع شدن عمل فتوسنتز وضعیف شدن برگ ومیوه و ریشه گیاه را بدنبال داشته باشد .
وی افزود : جوهر نمک بعلت دارا بودن خاصیت قلیایی ، شیره ی روی گل وبرگ گیاهان را بدمزه می کند وهمین دلیل باعث دورشدن حشرات وآفتها می شود .
وی تصریح کرد : بمنظور رسیدن به محصولات ارگانیک وطبیعی از سال آینده جوهرنمک ، شیره (عصاره ) آنغوزه ، سرکه و آب را جزء تیمارهای درختان قرار خواهیم داد تا با تحقیقات لازم بر روی درختان بتوانیم به تولید محصول طبیعی برسیم ./س
گزارش از : مریم رضایی
لطفا مقدار ترکیبی آنها رو بگید
امیرزاده هستم از کلات نادر خراسان رضوی
بیزحمت مقدار مصرف در۱۰۰۰ لیتر اب وزمان مصرف وچند مرحله استفاده کردن را توضیح دهید
ممنون از لطف شما
درمورد روش استفاده این محصول مقدار در ۱۰۰۰ لیتر اب
وفواصل مورد استفاده توضیحات لازم را ذکر کنید ممنون
من یک باغدار دامغانی هستم وبامشکل افت روبرو شدم
میشه لطفا زمان و فصل استفاده از این ماده، اینکه مقدار ترکیبات و مقدار کلش چقدر باشه،چند مرحله استفاده بشه توضیح بدید؟!