به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، صبح امروز در نشستی با حضور متخصصان مرکز سیمیت در سالن اندیشه موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، گزارشی از گندم و بیماریهای آن توسط دکتر مظفر روستایی ارائه شد.
این نشست به مدت سه روز و با شرکت دکتر راوی سینگ و دکتر مارتا لوپز دو نفر از متخصصان مرکز سیمیت همچنین تعدادی از کارشناسان گندم از موسسات تحقیقاتی اصلاح بذر، موسسه دیم، ثبت و گواهی بذر و بیوتکنولوژی در کرج (موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر) برگزار شد.
برپایه این گزارش، در این نشست ابتدا گزارشی از فعالیتها و دستاوردهای تحقیقاتی گندم آبی و دیم ارائه شد.
دکتر راوی سینگ مسئول برنامه اصلاح گندم و متخصص بیماریها نیز در این نشست به تشریح برنامهها و اهداف این مرکز بینالمللی برای افزایش تولید گندم از 630 میلیون تن به 730 میلیون تن (افزایش میانگین عملکرد گندم از سه به چهار تن در هکتار در دنیا) تا سال 2020 میلادی پرداخت و گفت: برنامهها، متدولوژی اصلاح گندم و بیماریها برای رسیدن به این هدف مهم تبیین و ارائه شده است.
برپایه این گزارش، دکتر مارتا لوپز نیز در این نشست مسائل مربوط به فیزیولوژی گندم و نحوه استفاده از صفات و پارامترهای فیزیولوژی در اصلاح گندم را برای حاضران تشریح کرد.
در طول دوره برگزاری نشست، برنامههای ارائه شده توسط کارشناسان و محققان ایرانی مورد بحث قرار گرفت و در خاتمه نشست تبادل نظر در خصوص نحوه تهیه و ارائه پروژههای تحقیقاتی گندم برای اخذ اعتبار از مرکز سیمیت مورد بررسی قرار گرفت.