مدیر کل ثبت احوال گیلان از کاهش فرزندآوری در استان خبر داد و گفت: گیلان کمترین نرخ موالید کشور را دارد.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،زاهد خندستانی در رشت با اشاره به اثرات کاهش فرزندآوری در گیلان، اظهار کرد: کاهش فرزندآوری موجب می‌شود تا خانواده‌های گیلانی نتوانند جایگزین نسل داشته باشند و در آینده از جمعیت جوان استان کاسته شده و به جمعیت میانسال و سالخورده افزوده می‌شود بنابراین برنامه‌ریزی درست در این زمینه مهم است.

وی بیشترین نرخ موالید در گیلان را مربوط به آستارا و کمترین نیز متعلق به املش و شفت دانست و تصریح کرد: گیلان کمترین و سیستان و بلوچستان بیشترین نرخ موالید را در کشور دارند.

به گفته این مسئول، به ازای هر یک‌هزار نفر جمعیت در سیستان و بلوچستان 33 نفر متولد می‌شوند که میانگین نرخ ولادت در کشور 18 نفر است و گیلان کمترین رتبه را در این زمینه دارد.

وی نرخ فرزند آوری هر زن را در بازه سنی 15 تا 49 سال عنوان کرد و افزود: این شاخص در استان 1.4 فرزند برای هر زن است.

خندستانی شاخص فرزندآوری در دنیا را 2.5 فرزند برای هر زن ذکر کرد و گفت: این شاخص در کشورهای توسعه یافته 1.7 و در کشورهای کمتر توسعه یافته 2.6 است.

به گفته وی، در بین کشورهای همسایه مانند افغانستان شاخص فرزندآوری شش فرزند برای هر زن، عراق 4.5 فرزند، پاکستان 3.2 فرزند، آذربایجان 2.1 و ترکیه نیز 2 فرزند است.

مدیر کل ثبت احوال گیلان شاخص فرزندآوری در ایران را 1.6 فرزند برای هر زن ذکر کرد و یادآور شد: این نرخ نسبت به میانگین دنیا و کشورهای منطقه و همسایه بسیار پایین است.

وی نرخ سالمندی در استان را 8.1 درصد بیان کرد و افزود: میانگین نرخ سالمندی در کشور 7.5 دهم درصد است و سیستان و بلوچستان با 38 درصد جمعیت کمتر از 15 سال، جوان‌ترین استان کشور است.

خندستانی بیشترین نرخ سالمندی گیلان را مربوط به شهرستان سیاهکل و کمترین را متعلق به تالش دانست و اذعان کرد: نرخ سالمندی در استان‌های همجوار مانند قزوین 3.7 درصد و اردبیل 5.7 دهم درصد است.
برچسب ها: فرزند ، گیلان ، کاهش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.