به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
فرح روشن پور ، بر ضرورت مصرف ماهی و سایر فرآورده های دریایی تاکید کرد و ابرازداشت: مهمترین و شاخص ترین مزایای استفاده از این فرآورده ها وجود اسیدهای چرب غیر اشباع امگا سه در این مواد است.این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی، مصرف اسیدهای چرب امگا سه را برای رشد سلولهای عصبی، جلوگیری از لخته شدن خون، کمک به انعطاف پذیری شریان های حیاتی و جلوگیری از انسداد عروق و سکته های قلبی مهم ارزیابی کرد.
فایدهای استفاده ازماهی و انواع فرآورده های دریایی:
مقادیر زیادی کلسیم، فسفر و ویتامین «ب» هستند و از این جهت برای رشد دندان ها و استخوان ها مفید می باشند
حاوی مقادیر قابل توجهی آهن می باشد و از این حیث می تواند نقش موثری در جلوگیری از کم خونی داشته باشد.
دارای مقادیری «روی» می باشند که در بهبود رشد قد نقش اثرگذار دارد.
حاوی مقادیر قابل توجهی «ید» می باشد که در جلوگیری از ابتلا به بیماری های تیروئیدی و بهبود عملکرد سلول های عصبی نقش مهمی دارد.
حاوی مواد ایمنی زا و حفاظت کننده ریه می باشد و از این حیث برای جلوگیری از اثرات مخرب سیگار موثر است و مصرف آن در افراد سیگاری بیشتر توصیه می شود.
حاوی آنتی اکسیدان های قوی ملانیوم و کلوآنزیم های مهمی می باشد که از تشکیل رادیکال های آزاد جلوگیری کرده و می تواند نقش موثری در کاهش ابتلا به سرطان داشته باشد. مصرف ماهی در به تاخیر انداختن سرطان و جلوگیری از پیری نیز موثر است و از این حیث می توان گفت که خاصیت ضد پیری دارد.
روشن پور سپس مصرف ماهی را در کوکان، زنان باردار، زنان شیرده و کهنسالان توصیه کرد.
این کارشناس تغذیه مصرف دو بار در هفته ماهی و سایر فرآورده های دریایی را ضروری عنوان و ابراز داشت: به نظر می رسد مصرف ماهی به علت بوی خاص آن مورد پسند خانواده ها نیست که معطر کردن آن با سبزیجات و مصرف زیاد آن می تواند نقش موثری در تغییر ذائقه افراد داشته باشد.
روشن پور بهترین شیوه پخت ماهی را کباب کردن، بخارپز کردن و در فر قرار دادن عنوان و توصیه کرد: تا حد امکان از سرخ کردن ماهی خوداری شود.
وی سپس گفت: هر چندماهی های دریایی حاوی مواد مغذی بیشتری هستند، اما در صورت نبود ماهی های دریایی، ماهی های پرورشی می توانند جایگزین خوبی برای آنها باشند./س