به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل / مطالعه مربوط به این طرح از سال 1386 شروع و مستندات مربوط به آن در 50 نشست توسط 11 كارگروه ارایه شده بود.
محمدعلی حامد ، مشاور طرح آمایش سرزمینی استان اردبیل گفت : در این طرح سرفصل های انرژی و توسعه و مسایل زیست محیطی و جلوگیری از هرگونه تخریب احتمالی طبیعت منظور شده اند.
وی افزود : در این طرح استان اردبیل به صورت همگن تفكیك و ناحیه بندی شده اند كه شامل شمال استان اردبیل یعنی منطقه مغان ، مركز استان اردبیل یعنی شهرستان اردبیل و جنوب استان اردبیل یعنی منطقه خلخال است.
او ادامه داد : در طرح آمایش سرزمینی استان اردبیل تلاش شده است تا تهدیدها به فرصت تبدیل شوند و نیازسنجی های لازم به صورت راهبرد كلان و منطقه ای انجام و به بخشهای آموزش ، كشاورزی ، فنی و حرفه ای ، صنعت ، گردشگری ، انرژی با اولویت انرژی زمین گرمایی و انرژی های نو و توسعه شبكه های ارتباطی و سكونتگاهها توجه ویژه شده است.
استاندار اردبیل در این نشست گفت : در چند سال گذشته روی طرح آمایش سرزمینی استان اردبیل كار فراوانی انجام شده است و مدیران و مسوولان ارگانها و اداره ها نظرهای خودشان را داده اند.
مهندس اكبر نیكزاد افزود : طرح آمایش سرزمینی دارای اهمیت بسیار زیادی است و بدون داشتن آن نمی توان نتیجه مفید را از سایر برنامه ها و طرحها گرفت.
وی تصریح كرد : اینكه برای مثال كارخانه ای كه معادن مربوط به مواد اولیه آن در اردبیل به صورت فراوان یافت می شود در خوزستان احداث شود نتیجه اهمیت ندادن به طرح آمایش سرزمینی است.
نیکزاد گفت : در طرح آمایش سرزمینی استان اردبیل به فراخور اعتبارها و اهمیت كارها ، سرفصل ها تعیین می شوند تا مدیران و مسوولان برای تعیین و به كارگیری مشاور و تهیه طرح تفضیلی افدام نمایند.
وی از مدیران و مسوولان استان
اردبیل خواست اكنون با تصویب سند این طرح از اعتبارهای سال آینده دست كم در دو فصل
كشاورزی و طرح تفضیلی را پیگیر باشند/س