به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از نشريه بيولوژيكال كميستري نتايج يك تحقيق با استفاده از عصاره خالص تركيب EGCG در چاي سبز نشان داد كه اين ماده قادر به توقف مسير تودههاي مضر پروتئينهاي بتا آميلوئيد است كه در بيماري آلزايمر به طور محكم به سلولهاي مغز ميچسبند و نيز ميتواند باعث از بين رفتن آنها شود.
براساس اين گزارش محققان رسوبات آميلوئيدي را در يك لوله آزمايش تشكيل دادند و سپس آنها را به سلولهاي مغزي انساني و حيواني اضافه كردند و سپس با افزودن عصاره چاي سبز به آنها مشاهده كردند كه رسوبات آميلوئيدي درگير نتوانستند به پريونها اتصال يابند كه اين پديده باعث ميشود كه آنها توانايي آسيب به سلولهاي عصبي و اختلال در عملكرد آنها را از دست بدهند.
به گفته محققان هنگامي كه رسوبات آميلوئيدي به پرايونها متصل ميشوند حتي ميتوانند باعث توليد بيشتر رسوبات آميلوئيدي شوند كه در نتيجه يك چرخه مرگبار براي سلولهاي عصبي فراهم ميكنند.
گفتني است مشخصه بيماري آلزايمر پروتئين بتا آميلوئيد است كه آنها به صورت تودهاي سمي شبيه گويهاي چسبناك با اتصال به پروتئينهايي در سطح سلولهايي به نام پرايونها منجر به ايجاد نقص در سلولهاي عصبي و در نهايت مرگ آنها ميشوند.
شايان ذكر است كه اين تحقيقات همچنان به پژوهشات بيشتري نياز دارد و گام بعدي آن درك اين است كه دقيقاً چگونه تعامل آميلوئيدها با پرايون موجب مرگ نورونها ميشود./ح