![ترامپ: معامله با ایران و چین ممکن است](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/23/20339192_610.jpg)
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد محسن ایروانی در بازدید از روستاهای شهرستان رشتخوار اظهار داشت: در سه ماه گذشته، به دلیل شرایط خاص کشور، وقفهای در بودجهی برنامهی سیبیآر ایجاد شد اما با تثبیت شرایط بودجهای، تمام 6 میلیارد تومان اعتبار برنامهی سیبیآر تامین و علاوه بر آن یک میلیارد تومان از محل اعتبارات توانمندسازی وزارت رفاه نیز به این برنامه اختصاص مییابد.
وی افزود: تاکنون 340 هزار معلول در 25 هزار روستای کشور شناسایی شدهاند که پیش از اجرای این برنامه، هیچگونه خدماتی دریافت نمیکردند.
ایروانی با بیان اینکه ده سال از اجرای این برنامه میگذرد گفت: بر اساس پیشبینیهای بهزیستی، پوشش فعلی روستاهای کشور در این برنامه که 67 درصد است تا پایان سال 1393 به 100 درصد میرسد و به عبارت دیگر در دو سال آینده، تمام معلولین در کل روستاهای کشور شناسایی خواهند شد و میتوانیم یک بانک جامع اطلاعات آماری از معلولین کشور در دست داشته باشیم که دقیق و کارشناسی شده است و به صورت مستمر توسط تسهیلگران پایش میشود.
وی تأکید کرد: چون وزارت بهداشت و درمان همکاری لازم را در این زمینه ندارد، ما در شهرستانها با فرمانداریها هماهنگ میکنیم تا نهادهای تحت پوشش دهیاران در روستاها از جمله بهورزان، همکاری مناسبتری با برنامه داشته باشند، زیرا نتایج این طرح، برای کل کشور و مردم ارزشمند است و تمام مردم روستا از آن بهرهمند میشوند.
ایروانی با بیان اینکه برخی مسئولین و کارشناسان در بهزیستی هنوز عمق برنامهی سیبیآر را درک نکردهاند، گفت: تمام فعالیتها و امور این برنامه باید به شوراهای سیبیآر واگذار شود، حتی اگر در برخی موارد خطاهای اجرایی نیز دیده شود، زیرا هدف از اجرای این برنامه، واگذاری کامل کارها به مردم و شوراهای سیبیآر است.
مسئول گروه برنامهی سیبیآر سازمان بهزیستی با یادآوری اینکه جایگاه ایران در اجلاس جهانی سیبیآر 2012 در هندوستان از نظر سهم پذیرش مقالات، مقام پنجم جهان بود گفت: در کنفرانس منطقهای مالزی نیز که سال گذشته برگزار گردید، پیشرفتهای ایران در زمینهی برنامهی سیبیآر، از تمام کشورهای عضو بیشتر بود، به طوری که نمایندهی ایران پس از ارائهی گزارش، حدود یک ساعت در پشت تریبون بود و به سوالات نمایندگان سایر کشورها که در بارهی چگونگی اجرای طرح در این سطح گسترده بود، پاسخ میداد.
وی گفت: به جز هند که جمعیت بسیار بالایی دارد و با ایران قابل قیاس نیست، سایر کشورها تنها در سطح محدود این برنامه را اجرا میکنند و نتوانستهاند به شناسایی و ارائهی خدمات به معلولین در سطح وسیع بپردازند.
ایروانی افزود: ارائهی مدل چند بخشی، وجود شوراهای سیبیآر در روستاها، عملکرد تسهیلگران و ایجاد کانونهای نیکوکاری مردمی در مراکز اجرای برنامه، از موارد محل توجه کشورهای دیگر نسبت به ایران در این زمینه است/س