خط تولید آسپرین و ویتامین ث گیاهی با حضور رییس سازمان غذا و دارو افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ سیدحمیدرضا بهشتی مدیر عامل ایران داروک ضمن اعلام این خبر گفت: شرکت داروسازی ایران داروک با هدف غنی سازی کشور و کاهش واردات دارو با بکارگیری نیروهای مجرب پس از تحقیقات بسیار توانست برای اولین بار در ایران آسپرین گیاهی با نام (فیتوسپرین) و ویتامین ث گیاهی با نام (آسکورفیت) به بازار ایران عرضه کند.

وی افزود: پس از چندین سال تحقیق و پژوهش در واحدهای مطالعاتی کارخانجات داروسازی ایران داروک، حوزه دارویی کشور برای اولین بار شاهد عرضه «قرص ویتامین ث گیاهی» خواهد بود.

وی ادامه داد: این قرص که  از عصاره استاندارد شده گیاهی با نام علمی Malpighia emarginata تهیه  و فرموله شده است دارای خواص آنتی اکسیدان و جلوگیری از پیری زودرس و بالا بردن مقاومت بدن در مقابل بیماریها می باشد.تنها ویتامین ث با منشاء گیاهی موجود در ایران با طعم دلپذیر میکس مرکبات و با مزه منحصر بفرد مرکبات عرضه خواهد شد.

وی در خصوص تولید آسپیرین گیاهی فیتوسپرین نیز گفت: آسپیرین گیاهی با عنوان فیتوسپرین از عصاره استاندارد شده گياه White willow  با نام علمي . Salix Alba L در بخش تحقیق و توسعه کارخانجات ایران داروک تهيه و فرموله شده است.

وی افزود: پوست این درخت دارای تركیبی موسوم به سالیسین است كه این ماده از نظر ساختمانی شباهت زیادی به آسپرین دارد، با این تفاوت که عوارض جانبی کمتری نسبت به آسپرین دارد.

وی ادامه داد: این فراورده بدون ایجاد عوارض جانبی،خصوصا عوارض گوارشی، اثرات و نتایجی مشابه اثرات آسپرین های شیمیایی را دارا می باشد. آسپرین بازکننده عروق است و یک ضرب المثلی وجود دارد که می گوید«اگر فقط میتوانید یک دارو را همراه ببرید،آسپرین را فراموش نکنید».

وی بیان داشت: اثرات آن شامل جلوگیری از سکته های قلبی و مغزی می باشد و همچنین میتواند بعنوان ضد درد و التهاب در دردهای آرتروز و روماتیسم و کمر درد و سردرد کاربرد داشته باشد.

بهشتی اظهار داشت: قابلیت های کشورمان در تنوع اقلیمی(از 13یا به تعبیری دیگر 14 اقلیم شناخته شده در دنیا 11 اقلیم آن در ایران شناسایی شده است) موجب شده شاهد وجود حدود بیش از 8 هزار گونه گياهي  در کشور باشیم كه خيلي از اين گياهان ،خواص دارويي دارد و این به معنای آن است که می توانیم با مقیاس علمی ادعا کنیم که ايران از تنوع اقليمي و زيستي و گونه گیاهی منحصر به فردي برخوردار است و مي تواند به شرط برنامه ریزی اصولی سهم بسيار مناسبي را در بازار جهاني به خود اختصاص دهد.

وی افزود: متاسفانه سهم بازار دارو های گیاهی در کشور بسیار ناچیز است این در حالی که بازار کشورهای غربی در فرآورده های دارویی 20 درصد است. البته با تلاش هایی که صورت گرفته میزان سهم كشور در مصرف داروهای گیاهی ده برابر شده و از سه دهم درصد در چند سال گذشته به 3 درصد افزایش یافته است.

وی مشکل و مسئله اصلی در تولید داروهای گیاهی تبدیل فرمولاسیون‌ها به قرص و شربت است دانست و گفت: بهتر آن است که به جای صادر کردن برگ و ساقه و ریشه گیاهان آنها را بعد از تبدیل شدن به دارو و محصول نهایی صادر کنیم. از سوی دیگر زمانی بود که پزشکان می‌گفتند ما نمی‌توانیم به‌دلیلی مشخص نبودن دوز دارویی به بیمار بگوییم از فلان گیاه دارویی چه میزان مصرف کند اما هم‌اکنون روند تجویز داروهای گیاهی توسط پزشکان و به‌صورت OTC مشخص شده است.

وی ادامه داد: توليد ماده خام گياهان براي فرآورده هاي دارويي، بهداشتي، آرايشي، استفاده در سموم و محصولات تقويتي براي كشاورزي، حشره كش ها، مكمل هاي غذايي، تنقلات، نوشابه سازي، شيريني سازي و به عنوان شوينده هاي (طبيعي- گياهي) و حتي فرآورده هاي گياهي مي توانند در صنايع نظامي و دفاعي مورد استفاده قرار بگيرند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر بیش از 800قلم فراورده طبیعی و گیاهی دارای پروانه ساخت در کشور داریم که به مصرف بیماران می‌رسند. این در حالی است که تا سال 84حدود 380قلم دارو و فراورده‌های طبیعی و دارویی تولید می‌شد.همچنین در حال حاضر 76واحد تولیدی در زمینه داروهای گیاهی داریم که 43مورد از آنها صرفا تولید‌کننده گیاهان دارویی هستند.


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار