به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ، حالا چند سالی هست وقتی بهمن به نیمههایش نزدیک میشود بحث تالابها و روز جهانی آنها داغ میشود، روز جهانی که برای بار اول در رامسر ایران به ثبت رسید.
یکی از شگفتیهای خلقت خداوند است تالاب، چیزی میان خشکی و آب، حتی گاهی میتواند خشک خشک باشد اما باز گونههای نادر و مهاجر میهمانش شوند.
امروز 95 کشور دنیا در حوزهی روز جهانی تالاب فعال هستند و بریتانیا و کانادا از نظر تعداد و وسعت تالابهایشان صدرنشین فهرستی تالابهای دنیا هستتند، فهرستی که با نام فهرست رامسر مشهور است.
انزلی، پریشان، آلاگل و میقان و زردابه و گندمان همه نام تالابهای ایران هستند که هر سال پر از آب میشوند و گاهی خالی میشوند و اما باز زیستگاههای هزاران گونه حیات وحشند.
کرمانشاه هم «هشیلان» را دارد، تالابی که حسابی میهماننواز است برای همه پرندگانی که سر راهشان از این زمین آبدار میگذرند و یا حتی تصمیم میگیرند برای فرار از سرما چندگاهی در این تالاب اقامت کنند.
، «کاظم علیزاده»، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست استان کرمانشاه گفت: تالاب «هشیلان» هماکنون هیچ مشکلی ندارد و آب آن بسیار مناسب است.
وی به مناسبت روز جهانی تالابها به ایسنا گفت: تلاش میکنیم برای سال آینده تالاب «هشیلان» را به لیست تالابهای جهانی اضافه کنیم.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست استان کرمانشاه ادامه داد: سال 88 این تالاب به علت خشکسالیهای موجود صد درصد خشک شده بود، اما اکنون احیا شده و پر از آب است.
علیزاده با اشاره به برنامههایی که برای ساماندهی و احیا این تالاب در نظر گرفته شده است، افزود: حدود یک میلیارد تومان اعتبار برای این تالاب در نظر گرفته شده و احداث سایت پرندهنگری از جمله طرحهاییست که قرار است در منطقهی تالاب اجرا شود.
وی در خصوص اهمیت تالابها و حفظ این منابع طبیعی ادامه داد: تالاب به غیر از اینکه زیستگاهی برای گونههای مختلف موجودات زنده است، نقش بسزایی در تغذیهی آبهای زیرزمینی و تلطیف و کاهش آلودگی هوا دارد.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست استان کرمانشاه معتقد است تالابها، از مهمترین جاذبههای گردشگری هستند و به علاوه برای کارهای تحقیقاتی و پژوهشی کاربرد بسیاری دارند.
علیزاده در پایان خاطرنشان کرد: تلاش برای حفظ تالاب «هشیلان» و ثبت جهانی آن نیازمند همکاری مردم و مسوولان است.
منبع: خبرگزاری ایسنا