به گزاش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام؛ دکتر بهزاد فتحینیا با اشاره به مطالعات خود برروی انواع خزندگان در استان ایلام و غنای حیات وحش این منطقه در داشتن انواع مار و سوسمار، درباره اهمیت مار وسوسمار درحیات وحش استان ایلام گفت: از نظر اکوسیستم طبیعت، اینگونه موجودات در تنظیم و کنترل جانوران طعمه مانند خرگوش وتثبیت جمعیت آنها بسیار حائز اهمیت هستند.
فتحینیا تأکید کرد: از نگاه طبی نیز سم مار میتواند در مهار برخی بیماریها مانند مالاریا و کنترل آن و نیز در بکارگیری بسیاری از معالجات درمانی کاربرد داشته باشد.
این خزندهشناس درباره تعداد مار آبی و اهمیت آن درحیات وحش استان ایلام نیز اظهار کرد: تحقیقات ما نشان میدهد که در حال حاضر تنها یک نوع مار آبی به نام "چایپر" در حیات وحش استان ایلام دیده شده است، اما با این حال انواع دیگری در کنارآب نیز زیست میکنند.
این مدرس دانشگاه درباره دامنه پراکندگی مار وسوسمار در استان ایلام و مقایسه آن با پراکنش آنها در سطح ملی نیز گفت: تعداد انواع مار در سطح ملی 82 گونه است؛ در حالی که در حیات وحش ایلام چیزی بیش از25 گونه یعنی نزدیک به 35 درصد از مار ایران را میتوان در ایلام یافت.
وی همچنین در راستای پراکنش خوب سوسمار در حیات وحش ایلام نیز گفت: یافتههای تحقیقاتی ما نشان می دهد هم اینک در ایلام بیش از 25 گونه سوسمار زندگی میکند.
فتحینیا درباره آخرین یافتههای خود از انواع مار در ایلام گفت: تا به امروز گمان میرفت خاستگاه مار zamenis .h فقط در آذربایجانشرقی وغربی است، اما این نوع خزنده در ایلام نیز یافت شد.
معاون محیط زیست استان ایلام نیز گفت: هر از چندگاهی از طرف انستیتو رازی برای سمگیری از انواع خزندگان استان ایلام کارشناسانی به این استان اعزام میشوند.
"غلامرضا ابدالی" درباره امکان صادرات سم مار ایلام به خارج از کشور اظهار کرد: این پروسه از اختیارات انستیتوی رازی در تهران است/س