به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ، دکتر حسن رخشنده عضو هیئت علمی گروه فارماکولوژی و مرکز تحقیقات فارماکولوژیک گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکي مشهد و محقق اين طرح با اشاره به اينکه اين اختراع با همکاري دکتر کيوان سهرابي انارکي ، دکتر حسين حسين پور انجام شد اظهار داشت :در اين طرح تاثير ترکيبات اصلي گل محمدي(تانن ها) در التيام آفت دهاني مورد بررسي قرار گرفت.
استاديار دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه اين دهانشويه با نام تجاري پارس رزا با شماره ثبت 59318 در اداره ثبت اختراعات به ثبت رسيده است خاطر نشان کرد :بر اساس تحقيقات انجام شده مصرف اين دهانشويه در کوتاه مدت ، موجب ترميم زخم هاي ناشي از آفت دهاني و کاهش درد و سوزش آن مي شود .
رخشنده با اشاره به اينکه اين دارو در حال حاضر در مرحله ثبت اختراعات است و به مرحله توليد نرسيده است اظهار داشت :برنامه ريزي براي کسب مجوز توليد و انجام تحقيقات باليني بر روي اين دارو در حال انجام است .
اين عضو هيئت علمي دانشکده دارو سازي افزود: نتايج اين طرح در پايگاه بين المللي ISI نيز نمايه شده است رخشنده خاطر نشان کرد:براي استفاده از گل محمدي در زمان ابتلا به آفت دهاني مي توان مقداري از گلبرگهاي خشک شده گل محمدي را جوشاند و پس از صاف کردن در دهان قرقره کرد.
عضو هیئت علمی گروه فارماکولوژی و مرکز تحقیقات فارماکولوژیک گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به خواص مختلف گل محمدي اظهار داشت : تا کنون تحقيقات گسترده اي در زمينه خواص گل محمدي از جمله تاثير خواب آوري ، ضد افسردگي ، ضد تشنج ، ضد التهابي ، تسکين اختلالات تنفسي ، شل کننده عضلاني و برطرف تيک هاي عصبي با همکاري گروههاي مختلف آموزشي در دانشگاه علوم پزشکي مشهد انجام شده است .
بر اساس اعلام مرکز تحقيقات فارماکولوژيک گياهان دارويي گل محمدی دارای ترکیباتی نظیر اسیدهای کربوکسیلیک، لینالول (Linalool, C10H180O)، یوگنول (Eugenol)، سیترونلول (Citronellol, C10H20)، فارنسول (Farnesol)، نرول (Nerol, C10H18)، ترپن ها (Terpens)، میرسن (Myrcene)، کرستین (Quercetin)، كامفرول (Kaempferol) و ویتامین C است (1و2). در عصاره روغنی این گیاه %35-16 سیترونلول، %30-8 گرانیول (Geraniol)، %10-4 نرول، %16-4 نونادکان (Nonadecane)، %8-3 هنیکوزان (Heneicosane) و %3-1 لینالول وجود دارد. همچنین ترکیباتی نظیر ایزوکرسیترین (Isoquercitrin)، آفزلین (Afzelin)، کرستین جنتابیوزید (Quercetin gentabiosid) و Cyanidin-3-O-beta-glucoside در غنچه گل محمدی شناسایی شده اند. /س