لودر‌ها و بیل‌های مکانیکی اداره آبفا در عرصه و حریم گوردخمه تاریخی میمند فارس عملیات عمرانی انجام می‌دهند.

گوردخمه میمند با نگرش به ریخت و فرم آن مربوط به اوایل دوره ساسانیان است و دارای ارزش بسیار فراوانی است. این گوردخمه بر روی یک سنگ منفرد بزرگ به گونه یک اتاقک کوچک بیرون آمده، نمایان است.

به تازگی لودر‌ها و بیل‌های مکانیکی اداره آبفا، در عرصه و حریم گوردخمه ساسانی میمند و تا چهار پنج متری آن عملیات عمرانی انجام می‌دهند.

سیاوش آریا فعال و پژوهشگر تاریخ ایران و میراث فرهنگی در فارس با ارسال تصاویری از دست اندازی اداره آبفا به عرصه و حریم گوردخمه ساسانی میمند، اظهار کرد: به تازگی اداره آبفای میمند بدون گرفتن درخواست آگاهی (استعلام) از اداره میراث فرهنگی و منابع طبیعی و با بیل مکانیکی و لودر به جان عرصه و حریم تنها گوردخمه شناخته شده میمند افتاده و عملیات عمرانی انجام می‌دهند.

او ادامه داد: تا کنون بررسی و مطالعات باستان شناختی در محوطه انجام نشده و با توجه به اینکه پیش‌تر از این محوطه بازدید میدانی کرده ام تا دور دست‌های این اثر ارزشمند ساسانی، با سفال رو به رو هستیم.

بیل مکانیکی و لودر در عرصه و حریم گوردخمه میمند

آریا با بیان اینکه یادگار ساسانیان بی دفاع و رنجور، لرزه بر اندامش افتاده و در خطر است، افزود: گوردخمه ساسانی و بسیار ارزشمند میمند تنها گوردخمه شناخته شده میمند و فیروزآباد است که قابل سنجش با گوردخمه‌های شهرستان مرودشت است و از دید تاریخی و پژوهش‌های باستان شناختی دارای ارزش و اهمیت فراوانی است. 

میراث فرهنگی به اداره آبفا اخطار داد 

پژوهشگر تاریخ ایران و میراث فرهنگی در فارس تصریح کرد: بر پایه مسئولیت اجتماعی خویش، مسئولان و کارشناسان میراث فرهنگی و یگان حفاظت میراث فرهنگی استان و مسئولان میراث فرهنگی شهرستان فیروزآباد را از این دست اندازی‌ها آگاه کرده و خواستار پیشگیری از ادامه عملیات عمرانی شدم. مدیر میراث فرهنگی شهرستان فیروزآباد بلافاصله یگان حفاظت را به منطقه فرستاده و با دادن اخطار از ادامه کار پیشگیری کرده است.

آریا بیان کرد: همچنین مدیر میراث فرهنگی شهرستان فیروزآباد با تائید دست اندازی‌های اداره آبفا، فاصله عملیات عمرانی را پنج شش متری یادگار ساسانیان و در عرصه دانسته است و بنا شده کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی استان برای بررسی و پیشگیری از این اقدام به میمند بروند.

عملیات عمرانی اداره آبفا در حریم و عرصه گوردخمه تاریخی میمند

پیش‌تر (۲ سال پیش) نیز تاراجگران میراث فرهنگی برای یافتن گنج به گوردخمه ساسانی شهر میمند پارس یورش برده و زیر گوردخمه را خالی کرده و کند و کاو‌های غیرمجاز انجام داده بودند. همچنین بر روی سنگی که گوردخمه بر روی آن تراشیده شده، با مته برقی و ادوات حفاری غیرمجاز چندین سوراخ به شکل دایره روی اثر پدید آورده و به آن آسیب‌های بزرگی رسانده بودند. علاوه بر این با رنگ سرخ در چندین جای یادمان ساسانیان، یادگاری نویسی کرده و آسیب‌های فراوانی را به گوردخمه شهر میمند وارد کرده بودند، که سیاوش آریا فعال و پژوهشگر تاریخ ایران و میراث فرهنگی در فارس در همان زمان موضوع را به آگاهی مسئولان یگان حفاظت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مرکز استان رسانده بود.

گور دخمه‌ها، آرامگاه‌هایی بودند که در دل کوه و صخره کنده می‌شدند و شکل آن ها مانند اتاقی بود که یک یا چند قبر در داخل آن‌ها تعبیه می‌شد. این فضاهای اتاقی شکل، گاه جای کافی برای نشستن، قرار دادن اشیاء و برگزاری مراسم داشته‌اند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۰۸:۵۵ ۱۶ آبان ۱۴۰۳
خب نذارین برن شماها که خوب میتونید اب برق مردم قط کنید جلو اینام بگیرید
آخرین اخبار