مدیر گروه ژنتیکی ملکولی آبزیان مؤسسه تحقیقات شیلات گفت: بانك ژن ماهيان خاوياري در حال راه اندازي است.

به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، احمد غرقي در حاشيه کنفرانس ملي تغيير اقليم و آثار آن بر آينده شيلات اظهار داشت: بانك ژن آبزيان به هدف حفظ گونه‌های آبزی، با اختصاص اعتبار یک میلیارد و 500 میلیون توماني تشكيل شده است و بانك ژن ماهيان خاوياري نيز به زودي راه اندازي مي شود.

وي ادامه داد: برای حفظ ذخایر در شرایط سخت ، مؤسسه تحقیقات شیلات کشور بانک ژن اقتصادی برای آبزیان در مناطق مختلف کشور ایجاد کرده است.

غرقی افزود: بانک ژن ماهیان استخوانی و خاویاری در شمال کشور، میگو در بوشهر، آبزیان آب‌های داخلی و بانک ژن آرتمیا در کشور راه‌اندازی شده است تا در مواقع بحران بتوانیم گونه‌های در معرض خطر را حفظ کنیم.

وی خاطرنشان کرد: بانک ژن آرتمیا در شرایطی که دریاچه ارومیه رو به خشکی می‌رود، ایجاد شده است تا بتوانیم گونه‌های موجود را نجات دهیم.

غرقی ادامه داد: علاوه بر آرتمیای بومی کشور، 17 گونه آرتمیای دیگر که بومی غرب آسیا هستند، در این دریاچه رشد می‌کنند که توانسته‌ایم بانک ژن مناسبی را برای آن ایجاد کنیم.

مدیر گروه ژنتیکی ملکولی آبزیان مؤسسه تحقیقات شیلات یادآور شد: ماهیان زینتی و سایر آبزیان اقتصادی نیز در کشور دارای بانک ژن هستند تا بتوانیم آنها را در مواقع بحرانی حفظ کنیم.

غرقی تأکید کرد: حدود 900 گونه اقتصادی در آب‌های خلیج فارس و دریای عمان وجود دارد که تاکنون توانسته‌ایم ژنوم حدود 10 گونه را استخراج و ثبت کرده و در صدد تهيه بانک ژن برای تمام گونه‌های آبزیان هستيم.

وی اظهار داشت: دریاچه ارومیه علاوه بر دارا بودن آرتمیا، دارای نوعی جلبک خاص است که همزمان با خشکی آب این دریاچه در حال از بین رفتن است که مؤسسه تحقیقات شیلات در برنامه دارد بانک ژنی را برای نگهداری این موجود ایجاد کند.

غرقی خاطر نشان كرد: حدود یک میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار برای ایجاد بانک ژن از سوی دفتر ریاست جمهوری برای انجام کارهای ژنتیکی در نظر گرفته شده است.
برچسب ها: ماهیان ، خاویار ، ژن ، شیلات ، اعتبار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار