به گزارش
باشگاه خبرنگاران و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، در این دیدار که صبح امروز یکشنبه 8 بهمن ماه در سالن کنفرانس حوزه ریاست سازمان برگزار شد، دکتر صلاحی با تبریک ایام با سعادت میلاد پیامبر عظیم الشان اسلام و امام صادق (ع) و هم چنین ایام دهه فجر انقلاب اسلامی، فعالیت ها و عملکرد سازمان را تشریح کرد.
وی با اشاره به وظایف حاکمیتی سازمان گفت: هیچ کتابخانه ای در کشور وجود ندارد که وظایفی سازمانی کتابخانه ملی را داشته باشد و قابل مقایسه با سایر کتابخانه های کشور نیست. ارائه شناسه فهرست نویسی پیش از انتشار(فیپا)، شماره استاندارد بین المللی پیایندها(شاپا) و شماره استاندارد بین المللی کتابخانه ها(شابکا) از جمله خدمات و وظایفی است که تنها سازمان اسناد و کتابخانه ملی در کشور موظف به انجام آن است.
رئیس سازمان اسناد وکتابخانه ملی ادامه داد: طبق قانون واسپاری آن چه در حوزه نشر به صورت کتابی و الکترونیکی در کشور منتشر می شود، باید به کتابخانه ملی تحویل و در این جا نگهداری شود، هم چنین در حوزه سند نیز کلیه دستگاه های دولتی و حاکمیتی پس از 40 سال از عمر هر سند باید اسناد خود را تحویل سازمان دهند تا در شورای اسناد تعیین تکلیف شود.
استفاده از فضای مجازی راهبرد سازمان در تبدیل شدن با هاب دانش کشور است
وی با اشاره به هدف استراتژیک سازمان در تبدیل شدن به هاب دانش کشور گفت: زیر ساخت ها برای استفاده از فضای مجازی و تحقق این هدف را دنبال می کنیم و تا کنون بیش از 6 میلیون صفحه نسخه خطی در سایت سازمان و 110 هزار شی دیجیتال در تالار دیجیتال قرار گرفت و بیش از 70 رایانه نیز برای استفاده پژوهشگران در این تالار اختصاص یافت.
دکتر صلاحی به ماهیت آموزشی، تحقیقاتی، فرهنگی و خدماتی اشاره کرد و افزود: در حوزه تولید محتوای علمی در حوزه کتابداری و علوم آرشیوی در کشور پیشتاز هستیم و از وظایف حاکمیتی است که سازمان برعهده دارد.
وی امضای تفاهم نامه ها با کتابخانه ها و آرشیوهای ملی جهان و مراکز کتابخانه ای و علمی کشور را در تبدیل جایگاه سازمان از حالت انفعال به فعال مفید ارزیابی کرد و افزود: از طریق سازمان فرهنگ و ارتباطات و رایزنان فرهنگی در کشورهای دیگر تلاش می کنیم تعاملات فرهنگی و کتابخانه ای را افزایش دهیم و در همین راستا محتواهایی را برای برگزاری نمایشگاه های مختلف در کشورهای خارجی فراهم کردیم که بسیار تاثیر گذار است.
رئیس سازمان اسناد وکتابخانه ملی ادامه داد: مدیریت اتاق های ایران در خارج از کشور و فرصت های مناسب ارائه ظرفیت های زبان پارسی و فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی بسیار مهم است و کتابخانه ملی در این زمینه همکاری هایی را با رایزنان فرهنگی و سازمان فرهنگ و ارتباطات دارد.
دغدغه های مقام معظم رهبری در حوزه علوم انسانی از اولویت های سازمان است
وی با اشاره به وجود تفکر میراث سازی در نزد مدیران و مسئولان سازمان افزود: سازمان منابع عظیمی در اختیار دارد و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی جهاد دانشگاهی نیز اساتید را و می توانیم با همکاری هم، تفکر میراث داری را به میراث سازی تبدیل کنیم و این اتفاق نمی افتد، مگر اینکه با کار جدید و با زبانی جدید و زنده با دنیا ارتباط برقرار کنیم.
دکتر صلاحی ادامه داد: دغدغه ها و مطالبات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در حوزه علوم انسانی از اولویت های کاری سازمان است و فعالیت هایی برای ارائه طبقه بندی علوم بر اساس معیار های اسلامی به جای جهان بینی غربی که در رده بندی ها استفاده می شود،با مراکز علمی داخل و خارج از کشور آغاز شده تا بتوانیم رده بندی های کنگره و دیویی را به نقد بکشانیم.
وی برای راه اندازی کتابخانه جامع علوم انسانی نیز اعلام آمادگی و همکاری کرد و گفت: حیات یک سازمان که قرار است هاب دانش کشور شود، به تلاش همه جانبه نیازمند است.
کتابخانه دیجیتال جامع علوم انسانی در پاسخ به تقاضای معظم له در توجه به علوم انسانی بومی راه اندازی شود
دکتر زارعی رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی جهاد دانشگاهی نیز با ابراز خرسندی از حضور در سازمان ، تاریخچه ای از آغاز فعالیت پژوهشگاه و فعالیت های آن ارائه کرد. وی گفت: در پژوهشگاه علوم انسانی آنچه در علوم انسانی مطرح است مانند هویت، آسیب شناسی مسائل ایران در حوزه قومیت ها، جوانان و گسست نسل ها فعالیت های علمی خوبی انجام شده و سعی داریم پس از مرحله آسیب شناسی به گفتگوی بین نسل ها و همبستگی بین خرده قومیت ها برسیم.
وی با اشاره به نیازهای علمی کشور از راه اندازی دوره های دیپلماسی فرهنگی و مدیریت سیاسی در پژوهشگاه خبر داد و افزود: در حوزه آموزش کارشناسی ارشد حرفه محور راه اندازی شده و بین دو سازمان نیز گفتگوهایی صورت گرفته که می تواند در تبدیل دانش به قدرت و ثروت کمک کند.
رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به اسناد موجود در کشور و باز آفرینی آن ها افزود: اسناد بسیار زیادی در مراکز مختلف اسنادی کشور موجود است که می تواند مورد استفاده پژوهشگران قرار گیرد و به دست نسل های بعدی برسد و این سرمایه اجتماعی تبدیل به قدرت شود، چون اگر صرفاً این اسناد نگهداری شوند، در اختیار نسل ها قرار نگیرد و بازآفرینی نشود، جفا در حق اسناد و نسل ها است.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در خصوص سبک زندگی رزمره ایرانی گفت: علوم انسانی هنوز جزء مظلوم ترین علوم در کشور است و با جان آدم سرو کار دارد، امیدواریم با همکاری هایی که بین سازمان اسناد و کتابخانه ملی و پژوهشگاه انجام می شود، نیازهای راهبردی کشور توجه شود و کتابخانه دیجیتال جامع علوم انسانی در پاسخ به تقاضای معظم له در توجه به علوم انسانی و سبک زندگی راه اندازی شود.
زارعی در پایان ابراز خرسندی کرد که دکتر صلاحی و مدیران پژوهشی و علمی سازمان هم همانند پژوهشگاه علوم انسانی برای رسیدن به الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت و علوم انسانی بومی یکی از دغدغه های اصلی آن هاست.
گفتنی است قرار است پیش نویس تفاهم نامه ای با محوریت همکاری های دو جانبه علمی، برگزاری دوره های آموزشی تخصصی کوتاه مدت، بازنگری در رشته های دانشگاهی، متون آموزشی و سرفصل ها، تدوین متون آموزشی بومی، برگزاری دوره های تخصصی ضمن خدمت، تبادل پایان نامه ها و همکاری اساتید در تعیین موضوع های مورد نیاز و کاربردی جامعه، تصحیح و تحقیق متون نسخ خطی در حوزه اخلاق، مذهب و سیاست و هم چنین انتشار کتاب تهیه و به امضای طرفین برسد./ي2