به گزارش باشگاه خبرنگاران، دکتر اسحاق صلاحی، رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران به مناسبت 12 فروردين بيانيه اي صادر كرد:
دوازدهم فروردين؛ ظرفيت هاي مردمي انقلاب اسلامی را عيان ساخت
«و نريد ان نمن علي الذين استضعفوا في الارض و نجعلهم ائمه و نجعلهم الوارثين / اراده ما بر این است که بر مستضعفان روی زمین منت بگذاریم و آنها را پیشوایان و وارثین زمین قرار دهیم (قصص/5) »
به عبارت دیگر رفراندم دوازدهم فروردین 1358، تبلور مردم سالاری دینی می باشد، از آنجایی که مرجعیت حضرت امام (ره) و شعارهای اسلامی و نقش مراکز دینی همچون مساجد و حوزه های علمیه بر اسلامی بودن انقلاب صحه می گذاشت و آرای قاطبه ملت ایران بر جمهوریت نظام تاکید داشت. دوازدهم فروردين روزي بود كه حضرت امام خميني (ره) با تدبير خويش بهانه ها را از دشمنان اسلام و انقلاب ستاند و اين رهبري داهيانه درسي بزرگ به ما آموخت.
خوب به خاطر داريم كه اندك زماني پس از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي و در گرماگرم جشن پيروزي، معمار فرزانه انقلاب اسلامي، فرمان تاريخي و تعيين كننده خويش را مبني بر برگزاري همه پرسي نظام جمهوري اسلامي ايران صادر كردند. آن روزها شايد رأي به نظامي كه ثمره جانفشاني و خون هزاران هزار ازمردم مسلمان و آزاديخواه ايران بود و پيروزي اش حتمي بود، قدري عجيب به نظر مي رسيد و يقين بر آن بود كه جمهوري اسلامي، همان نظام مطلوبي است كه روياي مردم آزاديخواه ايران را براي تحصل يك حكومت دين گرا و مردمي محقق مي كند و هيچ شكي نبود كه قاطبه ملت با آن همراهند و اين حكومت را مقبول خويش مي دانند و با رای خود آري گفته اند.
اما برگزاري همه پرسي تاريخي دوازدهم فروردين كه با رأي قاطعانه به تأسيس نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران منتهي شد، يك نكته مهم را براي تمام دنيا دربرداشت و آن به رخ كشيدن ظرفيت هاي مردمسالاري اسلامي بود. اين انتخابات سرنوشت ساز تصوير ديگري از اسلام ارائه كرد كه به مذاق دشمنان اين دين حنيف خوش نيامد. آنانكه يد طولايي در تحريف دين و فرقه سازي داشتند و در طول ساليان سال از اسلام چهره اي خشن و ضد مردمي ارائه داده بودند بي شك عصباني شده بودند و براي ادامه راه اين نظام نقشه هاي شيطاني بسياري ترسيم كردند.
آري؛ دوازده فروردين 1358 ظرفيت هاي مردمي اسلام را به نمایان ساخت و نشان داد كه مي توان بدون سرسپردگي به قدرت هاي غربي و شرق و كاخ هاي سفيد و سرخ و ايدئولوژي هاي مادي رايج، مسير حكومت داري را از راه معنويت اسلامي تحصل كرد و طرحي نو در انداخت. طرحي كه بي شك تاكنون لرزه هاي بسياري بر اندام استكبار انداخته و امروز در دهه چهارم عمرش توانسته افق هاي روشني بخش بسياري را بر ديدگان حق طلبان جهان بگشايد. آنچه مايه تدبر و تفكر در ماهيت انقلاب اسلامي ايران و همه پرسي دوازدهم فروردين 1358 شده است را مي توان در كلام نافذ و نوراني حضرت امام خميني (ره) جستجو كرد، آنجا كه فرمودند: «خداوند تعالي بر ما منت نهاد و رژيم استکبار را با دست تواناي خود که قدرت مستضعفين است در هم پيچيد و ملت عظيم ما را ائمه و پيشواي ملت هاي مستضعف نمود، و با برقراري جمهوري اسلامي، وراثت حقه را بدانان ارزاني داشت».
و به راستي كه امروز انقلاب اسلامي ايران با زعامت مدبرانه رهبر معظم انقلاب و خلف شايسته حضرت امام (ره)، حضرت آيت الله خامنه اي )مد ظله العالی( پيشوايي خويش بر ملت هاي مستضعف عالم و مبارزه با استكبار را تا پيروزي نهايي و ظهور حضرت بقیة الله الاعظم (عجل الله تعالی فرجه شریف) بيش از پيش نشان داده است.
امروز وظيفه ماست تا از اين ميراث گرانبهاي معنوي و تاريخي به نحو احسن پاسداري كنيم و در نشر و گسترش جهاني آن تحت هدايت رهبر معظم انقلاب، از هيچ كوششي دريغ نورزيم.
سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران نيز بنا بر وظيفه ماهوي خويش، حفظ ميراث انقلاب اسلامي ايران و انتقال آن به نسل هاي آينده را از افتخارت خويش مي داند و از هيچ كوششي در اين مسير پربركت دريغ نمي كند و دست همه همراهان و دلسوزان نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران را در اين راه به گرمي مي فشارد./ي2