وی با بیان اینکه گوجه فرنگی حاوی چهار نوع کارتینوئید به نام های آلفا، بتا، لوتئین و لیکوپن است تصریح کرد: هر یک از این چهار نوع کاریتنوئید دارای خواص مخصوص به خود هستند و می توانند تأثیرات مثبت و گاهی منفی برروی بدن بگذارند.
کمالوند با اشاره به اینکه گوجه تأثیرات عجیب و بسیار متفاوت و حتی متناقض برروی بدن دارد تأکید کرد: ویتامین A موجود در گوجه فرنگی برای تقویت بینایی و رشد استخوان ها مفید بوده و سایر ویتامین ها و مواد معدنی آن نیز می تواند در کاهش دردهای عصبی، رفع بی اشتهایی و برخی از مشکلات گوارشی مانند یبوست مفید باشد.
وی گفت: البته گوجه فرنگی در برخی از موارد می تواند تأثیرات متفاوتی برروی برخی از اندام ها یا بافت های بدن بگذارد که به عنوان مثال در این خصوص می توان به تأثیر گوجه فرنگی بر کبد اشاره کرد.
کمالوند با بیان اینکه گوجه فرنگی هم می تواند برای کبد مفید باشد و هم مضر تأکید کرد: اگرچه خوردن خود گوجه فرنگی برای کبد مفید است اما ماده قرمز آن می تواند برای کبد مضر باشد.
وی یادآور شد: مصرف گوجه فرنگی برای رفع مشکلات و بیماری هایی مانند روماتیسم، نقرس و برخی از بیماری های مزمن مفید است و در عین حال در افراد دچار آلرژی های غذایی و سنگ کلیه و سرطان باید با احتیاط بیشتری مصرف شود./ع2