داوران بخش‌های سودای سیمرغ (مسابقه سینمای ایران)،‌ نگاه نو (مسابقه فیلم‌های اول) و سینمای حقیقت (مسابقه فیلم‌های مستند) معرفی شدند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی سی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، داوران  سه بخش سينماي ايران، نگاه نو و فيلم هاي مستند سی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در بخش‌های سودای سیمرغ (مسابقه سینمای ایران)،‌ نگاه نو (مسابقه فیلم‌های اول) و سینمای حقیقت (مسابقه فیلم‌های مستند) معرفی شدند. اسامی داوران جشنواره به شرح زیر است:
 
* سودای سیمرغ (مسابقه سینمای ایران)

 
رسول صدرعاملی، مهدی فخیم‌زاده، بهروز افخمی، سیدداود میرباقری، سید ضیاءالدین دری، جمال شورجه، مصطفی شایسته
 
* نگاه نو (مسابقه فیلم‌های اول)  
 
حسین زندباف، ابراهیم فیاض، مسعود فراستی، مینو فرشچی، فریدون حسن‌پور، مانی حقیقی و محمدرضا عرب
 
* سینمای حقیقت (مسابقه فیلم‌های مستند)  
 
محمدرضا اصلانی، رضا پورحسین، مهرداد اسکویی، حبیب احمدزاده، مرتضی شعبانی بر اساس این گزارش، رسول صدرعاملی (زاده آذر ماه ۱۳۳۳ در اصفهان) کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس ایرانی است.
 او از هفده سالگی با خبرنگاری فعالیتش را آغاز و تا سال ۱۳۵۹ به عنوان گزارشگر، قصه نویس، دبیر سرویس حوادث و سپس دبیر سرویس پارلمانی با روزنامه اطلاعات همکاری داشت. فعالیت حرفه‌ای در سینما را با تهیه فیلم خونبارش (۱۳۵۹) اولین پروژه سینمایی پس از انقلاب را آغاز کرد و اولین فیلمش را به عنوان کارگردان به نام رهایی (۱۳۶۱) ساخت و سپس میلاد فیلم اولین شرکت تولید و توزیع فیلم سینمایی پس از انقلاب را در سال ۱۳۵۸ تاسیس کرد. دختری با کفشهای کتانی، من، ترانه ۱۵سال دارم، دیشب باباتو دیدم آیدا، شب، در انتظار معجزه و ... ازجمله فیلم‌های او در مقام کارگردان است. 
جمال شورجه (۱۳۳۳، زنجان-) نویسنده، تهیه‌کننده و کارگردان ایرانی است. او فارغ التحصیل کارگردانی از دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر تهران است. سی و سه روز، باشگاه سری (۱۳۷۷)، خلبان (۱۳۷۶)، دایره سرخ (۱۳۷۴)، عبور از خط سرخ، حماسه مجنون، لبه تیغ، عملیات کرکوک، 33 روز و ... ازجمله فیلم‌های اوست. 
بهروز افخمی کارگردان و نویسنده سینمای ایران متولد ۱۳۳۵ است. وی سازنده فیلم‌هایی چون سن پترزبورگ، فرزند صبح، گاوخونی، شوکران، عقرب، روز شیطان، روز فرشته، عروس و ... بوده است. 
سید داوود میرباقری کارگردان ایرانی است. او فارغ‌التحصیل مهندسی معدن از دانشگاه پلی‌تکنیک تهران است. وی پس از گذراندن یک دوره سه ساله هنرآموزی تئاتر در «تئاتر شهر» در سال ۱۳۵۹ فعالیتش در تئاتر و همزمان در تلویزیون را آغاز کرد. او اول بار سینما را با نویسندگی و کارگردانی فیلم «آدم برفی» تجربه کرد. در دهه ۱۳۸۰ اکثر زندگی هنری او به تولید سریال مختارنامه سپری شد. مسافر ری ، ساحره، آدم برفی، سریال مختارنامه و امام علی(ع) از جمله فیلم‌های او در مقام کارگردان است. 
سید ضیاءالدین دری کارگردان، تهیه‌کننده و نویسنده ایرانی است. وی متولد ۱۳۳۲ تهران می‌باشد و دارای تحصیلات در رشته علوم ارتباطات است. وی فعالیت هنری را با تلویزیون آغاز کرده است.من و دبورا، عشق ممنوع، لژيون، باد و شقايق،سينما سينماست و سریالهای کلاه پهلوی و کیف انگلیسی ساخته این کارگردان است. 
مصطفي شايسته در سال 1337 در تهران متولد شد و فعاليت در سينما را از سال 1367 با فيلم روز باشكوه (كيانوش عياري) آغاز كرد و سپس با ساخت فيلم مادر (علي حاتمي) و ساخت و توزيع دهها فيلم سينمايي ايراني با كارگردان هاي مختلف سينماي ايران به فعاليت خود ادامه داد. من همسرش هستم تنها ساخته وی در مقام کارگردان است. او فیلم های زیادی چون بی پولی، کنعان،‌ کافه ستاره و .. را تهیه کرده است. 
مهدی فخیم زاده متولد 1321 در تهران، دارای لیسانسادبیات و زبان فرانسه از دانشگاه تهران است. فخیم‌زاده مجموعه  های تنهاترين سردار، ولايت عشق،خواب و بيدار و ... را ساخته است. تشريفات،‌خواستگاری،‌ شتابزده، ساده لوح، همسر و ...از دیگر ساخته‌های این کارگردان پیشکسوت است. 
حسين زندباف متولد 1325 ساري تدوینگر، کارگردان و تهیه‌کننده سینماست. وي فعاليت در سينما را سال 1350 با دستياري كارگردان آغاز كرد. وی فیلم‌های ماموریت، معما، مرگ سفید و دست شیطان را کارگردانی و بیش از 70 فیلم تدوین کرده است. 
ابراهیم فیاض جامعه‌شناس و انسان‌شناس ایرانی و استادیار گروه انسان‌شناسی دانشگاه تهران است او مدرک کارشناسی را در رشته پژوهشگری از دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد را در رشته مردم‌شناسی از همین دانشگاه و دکتری را در رشته فرهنگ و ارتباطات از دانشگاه امام صادق اخذ کرده ‌است. 
مسعود فراستی متولد ۱۳۳۰ از تهران دارای مدرک لیسانس هنرهای تجسمی و فوق لیسانس اقتصاد سیاسی و جامعه شناسی از فرانسه‌ است. از فعالیت‌های وی می‌توان به نگارش و تألیف آثار و مقالات هنری و سینمایی، تدریس در دانشکده‌های مختلف، تألیف و ترجمه کتاب‌های گوناگون، مسئول بخش سینما و تلویزیون، عضو تحریریه مجلات سروش و سوره، سردبیری نقد سینما، دبیر هیأت تحریریه نقد سینما دوره تازه، عضو هیأت داوران سینمای دفاع مقدس، عضو هیأت مؤسس و رییس دوره دوم انجمن منتقدان و سینماگران ایران، عضو هیأت رییسه کانون منتقدان فیلم اشاره کرد. وی هم‌اکنون منتقد ثابت برنامه تلویزیون «هفت» است. 
مينو فرشچي متولد 1327 تبريز، فارغ التحصيل تئاتر عروسكي از دانشكده هنرهاي دراماتيك و گرافيك از كالج سانتامونيكا كاليفرنيا است. وي فعاليت حرفه اي را به عنوان فيلمنامه نويس همزمان با تحصيل در رشته فيلمنامه نويسي در مركز اسلامي آموزش فيلمسازي آغاز و پس از فارغ التحصيلي به فعاليت در تلويزيون پرداخت. فرشچي داور بخش فيلمنامه چندين جشنواره نيز بوده است. 
فریدون حسن‌پور  متولد ۱۳۴۰ کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس است.من و زیبا، پای پیاده، نشانی، در مه بخوان، وقتی همه خواب بودند، مزرعه آفتابگردان، دارا و ندار و تعطیلات تابستانی فیلم‌های او در مقام کارگردان است. 
مانی حقیقی (۱۳۴۸، تهران) کارگردان، نویسنده و بازیگر سینمای ایران است. وی فارغ التحصیل کارشناسی فلسفه از دانشگاه مک‌گیل در سال ۱۹۹۱، کارشناسی ارشد فلسفه از دانشگاه گولف در سال ۱۹۹۷ و کارشناسی ارشد مطالعات فرهنگی از دانشگاه ترنت در سال ۲۰۰۰ است. او نویسنده و کارگردان فیلم‌های کنعان، آبادان ، کارگران مشغول کارند و پذیرایی ساده است.حقیقی در فیلم‌هایی چون درباره الی، آسمان محبوب و ورود آقایان ممنوع نیز ایفای نقش کرده است. 
محمدرضا عرب متولد 1345 در تهران است. وي فعاليت هنري خود را در سال 1371با ساخت فيلم مستند داستاني 16 ميليمتري «چون كوه» آغاز كرد و سپس به كارگرداني آثاري چون «ايستاده در باد»، «زمين سوخته»، «كندوان ديار آفتاب»، «صداي روشنايي»، «آئينه هاي روبرو» پرداخت كه در جشنواره هاي مختلف داخلي و بين المللي نيز به نمايش درآمدند. ضمن اينكه كارگرداني و تهيه كنندگي چندين مجموعه مستند تلويزيوني نظير «در امتداد ساوا»، «بحران كوزوو»، «گذري بر غارهاي ايراني»، «كاروانسرهاي ايران»، «قشم نگين خليج فارس»، «بر بلنداي سهند»، «يادگار دوست»، «سينماي جوان سينماي آينده»، «عكس و عكاسي در ايران» و همينطور برپايي نمايشگاه عكس در داخل و خارج از كشور را در كارنامه هنري وي به چشم مي خورد. 
محمدرضا اصلانی نویسنده، کارگردان و مستندساز پیشکسوت ایرانی است. اصلانی فعالیت حرفه‌ای خود در سینما را از سال ۱۳۴۶ و با ساخت فیلم مستند «جام حسنلو» آغاز می‌کند و سپس آثاری نظیر «بدبده»، «با اجازه»، «چنین کنند حکایت»، «تاری‌خانه»، «فهرج»، «مش اسماعیل»، «ابوریحان بیرونی»، «میراث شیشه»، چیغ و دل جهان را جلوی دوربین می‌برد. آتش سبز یکی از فیلم‌های سینمایی او در مقام کارگردان است. ساخت مجموعه‌های تلویزیونی «سمک عیار»، «غبار نور»، «منطق الطیر» از جمله فعالیت‌های وی در زمینه ساخت سریال تلویزیونی است. 
دکتر رضا پورحسين عضو هيئت علمي دانشگاه تهران و داراي تحصيلات دکتري تخصصي در رشته روانشناسي است. وي داراي سوابق مديريتي متعدد در شبکه هاي مختلف صداوسيما بوده و در موضوعات متنوع فرهنگي، اجتماعي و تربيتي به ويژه ارتباطات و روانشناسي داراي مقالات علمي و تحقيقي و تأليفات است. مديريت شبكه آموزش، چهار، دو  و شبکه مستند سیما ازجمله سابق مدیریتی وی به حساب می‌آید. 
مهرداد اسکویی متولد ۱۳۴۸ تهران، یکی از مستندسازان ایران و فارغ‌التحصیل کارگردانی سینما است. مهرداد اسکویی تاکنون ۲۴ فیلم مستند و کوتاه داستانی را کارگردانی کرده و با ۱۳۰ حضور بین‌المللی و ۱۲۸ حضور ملی و کسب بیش از ۷۰ جایزه معتبر ملی و بین‌المللی یکی از پرافتخارترین مستندسازان ایرانی محسوب می‌شود.فیلم‌های اسکویی تا به حال در جشنواره‌ها و مراکز دانشگاهی ۴۵ کشور جهان به نمایش درآمده و مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. از پس برقع، دماغ به سبک ایرانی، مریم جزیره هنگام، پشت بال پروانه‌ها، دانش‌آموز اسماعیل و ... از جمله فیلم‌های مستند اوست. 
دکتر حبیب احمدزاده داستان‌نویس، فیلمنامه نویس و مستندساز معاصر ایرانی است. وی در ۲۷ مهرماه سال ۱۳۴۳ در آبادان متولد شد. احمدزاده فارغ التحصیل کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی از دانشگاه هنر تهران و دکترای پژوهش هنر در دانشگاه تربیت مدرس است. او از جمله فعالان در عرصه ادبیات و هنر پایداری بوده و تا کنون دو کتاب و چندین فیلمنامه در این زمینه نگاشته ‌است. آخرین تیر آرش، موج زنده و بهترین مجسمه دنیا ازجمله فیلم‌های مستند اوست. 
مرتضی شعبانی مستندساز ایرانی است. وی پیش از مدیر مجموعه روایت فتح بود و پیش از شهادت سید مرتضی آوینی با وی همکاری می‌کرد.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار