كم‌خوني به حالتي اطلاق مي‌شود كه در آن تعداد سلول‌هاي قرمز يا ميزان هموگلوبين خون شخص كاهش يابد و كم‌خوني در رفتار افراد تأثيرگذار است.

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از  وب دا، دکتر سید ضیاءالدین مظهری متخصص تغذيه با بیان این مطلب اظهار داشت: افرادي كه زود عصبي و خسته مي‌شوند، در مقابل تغيير فصل و شروع بيماري‌ها از خود مقاومتي ندارند، در سربالايي و بالارفتن از پله‌ها تپش قلب زياد دارند و نفس كم مي‌آورند، يا كساني كه خواب‌هاي پريشان مي‌بينند و وحشت‌زده بيدار مي‌شوند، داراي درجات مختلفي از كم‌خوني هستند.

وی افزود: از علائم ظاهري فقر آهن مي‌توان به رنگ پريدگي، كم‌رنگي يا بي‌رنگي خطوط كف دست يا سفيدي داخل پلك و لب اشاره كرد كه با آزمايش مشخص مي‌شود.

رئيس انجمن غذا و تغذيه تصریح کرد: كم‌خوني و فقر آهن از بيماري‌هاي شايعي است كه بخصوص در كشور ما به وفور مشاهده مي‌شود و گروه‌هاي سني مختلف را درگير مي‌كند. علل مختلفي براي كم‌خوني و فقر آهن ذكر شده كه مهم‌ترين آن به تغذيه غيرصحيح بازمي‌گردد.

دکتر مظهری ابراز داشت: زود پريشاني و عصبيت‌هاي ناخواسته و بي‌ميلي به غذا به علت نوع غذا و عادات بدغذايي در كشور، سبب گستردگي سوء تغذيه و به‌دنبال آن كم‌خوني مي‌شود و باید براي رفع كم‌خوني ابتدا عوامل آن را بشناسيد و سپس نيازهايتان را با تغذيه صحيح تامين كنيد. /ع2

برچسب ها: کم خونی ، آزمایش ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار