به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ، بروکلی از 90 درصد آب تشکیل شده و حاوی مواد مغذی فوق العاده ای است یک عدد بروکلی کوچک به اندازه ی یک فنجان جو، فیبر و به اندازه ی دو عدد پرتقال، ویتامین c دارد.
حتی می توان از برگ های بروکلی نیز استفاده کرد چون خوردنی اند بروکلی و قدرت درمانی اش در بین گیاهان خوردنی، مقام اول مبارزه با سرطان را به نام خود ثبت کرده است.
بروکلی خاصیت ضد سرطانی اش را مدیون ترکیبات گوگردی مثل سولفورفان است و بوی آن نیز ناشی از همین ماده است.
سولفورافان ژن های ما را از خطر افزایش آنزیم هایی که به بروز سرطان منجر می شود، آگاه می سازد. شما با افزایش مصرف بروکلی خطر ابتلا به سرطان سینه، ریه، معده و کولون را به نصف می رسانید. در بین گیاهان خوردنی، بروکلی مقام اول مبارزه با سرطان را به نام خود ثبت کرده است همچنین پژوهش های متعدد نشان داده است که سولفورافان می تواند با باکتری هایی که باعث زخم معده می شوند مقابله کند.
نکته جالب توجه این است که بروکلی غیر لبنی کلسیم و پتاسیم بوده و برای استخوان ها و فشار خون بسیار مفید است. ویتامین c و بتاکاروتن موجود در بروکلی از بروز آب مروارید در چشم ها پیشگیری به عمل می آورد. این آنتی اکسیدان ها همچنین از سلول های مغزی در برابر حمله ی رادیکال های آزادی که به حافظه آسیب می زند، حافظت می کند. بروکلی و مواد مغذی آن در هنگام مصرف، گل و ساقه ی بروکلی را به مدت سه الی پنج دقیقه بخار پز کنید.
برای پخت بروکلی از آب زیادی استفاده نکنید زیرا مواد مغذی آن در آب زیاد از بین می رود. گل های بروکلی دارای بیشترین میزان بتاکاروتن هستند، اگر شما ساقه ی این گیاه را هم دوست دارید می توانید با خیال راحت از آن میل کنید زیرا ساقه ی بروکلی نیز حاوی مواد مغذی فراوانی است. ارزش غذایی نصف فنجان بروکلی پخته برابر با یک وعده سبزیجات است.
موقع خرید، بروکلی های سبز تیره، بنفش یا آبی کم رنگ را انتخاب کنید که بیشترین میزان بتاکاروتن و ویتامین c را دارد. از مصرف ساقه های خیلی نرم و یا گل های زرد صرف نظر کنید زیرا این گونه بروکلی ها خراب هستند. /ع